Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Medena pravljica

Svetlana Makarovič
Medena pravljica
22,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Svetlanovčki
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4549-3
Ilustracije Suzi Bricelj
Urejanje Irena Matko Lukan

Tehnične lastnosti
trda vezava
26,5 x 21 cm
520 g
40 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki
slovensko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

V vseh gozdovih je tako, da eni med nabirajo, drugi se pa sladkajo z njim.
Svetlana Makarovič je vsestranska umetnica in ena najboljših ter najpomembnejših ustvarjalk pri nas. Njena Medena pravljica je prvič izšla na zvočni kaseti leta 1991. Zdaj jo imamo končno tudi v slikanici z dodano zgoščenko. Pravljico je mojstrsko upodobila Suzi Bricelj.

Recenzija Bukla

Globoko v temnem gozdu je stalo prastaro votlo drevo, v katerem so si čebele uredile topel dom. Vanj so marljivo vsak dan prinašale cvetni prah, vse dokler jim medved ni sunil velikega kosa satja. Ker ga je skril v votel štor, so na sladico slej ko prej naletele druge gozdne živali in imele z lepljivo medico takšne ali drugačne peripetije. Tako je pač življenje v gozdovih, eni med nabirajo, drugi se z njim sladkajo ... Svetlana Makarovič je vsestranska literarna mojstrica, ki približa pravljični svet generaciji za generacijo, zato ni presenetljivo, da so njena dela vedno znova ponatisnjena, besedila pa prirejena za gledališke in radijske igre. Tudi Medena pravljica ima za sabo pestro zgodovino; prvič je izšla na zvočni kaseti leta 1991, tri leta kasneje je bila uprizorjena v ljubljanskem Lutkovnem gledališču, leta 1995 pa jo je z ilustracijami Lucijana Reščiča izdala založba DZS. Zdaj jo lahko prebiramo v sveži preobleki s čudovitimi ilustracijami Suzi Bricelj ali poslušamo na priloženi zgoščenki.

Vanja Jazbec, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...