Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Miklova Zala in uporni kmetje

Niko Kupper
Miklova Zala in uporni kmetje

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Mohorjeva Celovec
Zbirka Kamenčki zgodovine
Leto izdaje 2016
ISBN 978-3-7086-0904-1
Ilustracije Katarina Štrukelj

Tehnične lastnosti
trda vezava
26 x 18,5 cm
32 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
zgodovina
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Mali Samo je s svojim gugalnim konjičkom Pegazom, ki ga ima njegov dedek, upokojeni zgodovinar, že marsikaj doživel in mnogo izvedel o zanimivih zgodovinskih dogodkih na Slovenskem.

Čarobno zrcalce, ki krasi vrat konjiča, namreč omogoča potovanja skozi čas. Ob tokratnem obisku pri starih starših mu dedek pripoveduje o dobi kmečkih uporov in turških vpadov. Seveda ne čudi, da si Samo za naslednjo dogodivščino s Pegazom izbere prav čas kmečkega upora v krajih, kjer je nekoč živela Miklova Zala, ki so jo Turki odvedli v Osmansko deželo. Ob tem pa ob pravi pustolovščini s čarobnim kamnom, osmanskim čarodejem in pošastjo izve spet marsikaj o dobi, v kateri se je kmečko prebivalstvo naših krajev postavilo gospodi po robu in kaj se skriva za »staro pravdo«.

Recenzija Bukla

Niko Kupper, elektrotehnik, ki se rad prelevi v pisatelja za otroke, je predvsem na avstrijskem Koroškem dober znanec mladih bralcev. V zgodbah slikaniške zbirke Kamenčki zgodovine nagovarja tiste radovedneže, ki jih poleg fantastičnih vesoljskih pustolovščin prihodnosti zanima tudi resnična preteklost domačih dolin v nekoč obsežnejšem slovenskem prostoru. Karantaniji in prvim slovenskim knjigam zdaj dodaja zgodbo iz burnih časov kmečkih uporov in turških vpadov na Koroško v drugi polovici 15. stoletja. Malemu Samu odstirata pogled v davne čase ded, upokojeni zgodovinar, in babica, ki ji ne zmanjka starih zgodb. Dečkovo presenetljivih naključij in obratov polno potovanje na pravljičnem konju Pegazu skozi ogledalo časa v preteklost se tokrat preplete z legendo o ugrabitvi in rešitvi Miklove Zale, ki jo pisatelj poveže z rešitvijo še enega uroka: divji volkodlak se spremeni v lepega mladeniča ...

Iztok Ilich, Bukla 127-128

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...