Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Moj ljubi Mic

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-278-241-2
Naslov izvirnika Missing Jack
Prevod Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
trda vezava
27 x 22 cm
330 g
26 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki

O knjigi

Zgodba o starih in mladih muckih, zgodba o prijateljstvu in žalovanju

Lovrov Mic je najboljši muc, kar jih je kdaj bilo. Ampak Mic je že star – in ko umre, Lovro svojega kosmatega prijatelja strašansko pogreša. Lepega dne pa sreča navihanega muca Lumpa …

Otroci se slej ko prej srečajo s smrtjo. Kako je, ko jim umre domači ljubljenček, s kakšnimi čustvi se ob tem srečajo in kako jih predelajo …
Odkrito in občuteno, z malo besedami in veliko barvami o tem spregovori Rebecca Elliott. O tem, zakaj in kako vrtnica ali lisica ali muc postane za nas nekaj posebnega, drugačen od vseh drugih vrtnic in lisic in mačkonov. O tem, da je življenje lepo, veselo, razigrano, in prav zato potem včasih tudi žalostno. O tem, da je življenje minljivo in dragoceno. O družinskih vezeh, sočutju, sprejemanju.
Ker je ob slikah zapisanih le malo (sicer domišljenih) besed, jim boste ob branju z malim nadebudnežem ali nadebudnico v naročju kaj lahko dodali tudi svoje!

O avtorici
Angleška avtorica in ilustratorka mlajše generacije Rebecca Elliott se posebej rada loteva življenjskih tem, ki jih je v pogovoru z otroki včasih težko ubesediti. Že pri šestih letih je vedela: »Ko bom velika, bom pisateljica in umetnica.« Po končanem študiju filozofije je sicer nekaj časa opravljala zanjo precej duhamorno pisarniško delo. Ko pa je s svojimi zgodbicami navdušila bralce, se je scela posvetila tovrstnemu ustvarjanju. Kadar ne riše in si ne izmišlja novih zgodb, rada kaj prebere, se uči šivanja, petja, kaj naredi, pogleda kak film ali pa preprosto uživa v vrtnarjenju v sončnem Suffolku – z možem Matthewom, učiteljem zgodovine, z njunimi čudovitimi otroki … in z nekoliko prismuknjenim mucem Bernardom.

Recenzija Bukla

Mlada angleška avtorica otroških knjig, ki svoje zgodbe opremi z lastnimi ilustracijami, se pogosto loti tem, pri katerih starši globoko vzdihnejo, preden jih načno s svojimi otroki. Tak šna je tudi zgodba o ljubkem Micu, Lovrovem ljubljenem hišnem ljubljenčku, ki je dočakal starost. Lovro se je moral od Mica, s katerim je preživel veliko lepih trenutkov, tako prehitro posloviti. Slikanica z le malo besedila in kolažnimi ilustracijami naslika zgodbo o ljubezni, ki jo otrokom dajejo hišni ljubljenčki, navezanosti otrok na svoje štirinožne prijatelje in seveda o neizogibnem sprejemanju smrti. Slikanica o žalovanju, ki otrokom pomaga pri soočanju s smrtjo, bo zagotovo privabila solze v oči tudi odraslim.

Vanja Jazbec, Bukla 122

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...