Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Moja abeceda

Žiga X. Gombač
Moja abeceda
25,95 € 25,95 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,78 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 2-4 delovnih dni Brezplačna poštnina

Povej naprej

Založba Miš
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-272-288-3
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Ivan Mitrevski
Urejanje Gaja Kos

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 21,5 cm
310 g
32 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let

Založnik o knjigi

V knjigi Moja abeceda bodo mladi bralci ob posameznih črkah spoznavali živahen vsakdanjik dveh junakov, Marka in Gaje. Njunega sveta ne sestavljajo samo običajne besede – ob črki Č tako ne pomislita najprej na čokolado, ampak na ČU-ČU-ČU, kot se oglaša vlak, in ob črki H ne na hišo, ampak na HA-HA-HA, ker se rada smejita. Prizori kar kličejo k pogovoru in interakciji med staršem in otrokom, knjiga pred vami pa je tako vse prej kot klasična abecedna knjiga.

Že uveljavljeni tandem Mitrevski-Gombač se je lotil še ene zanimive in razgibane slikanice. Moja abeceda se abecede inovativno loteva z rabo medmetov, ilustracije, ki spremljajo besedilo, pa skrivajo še marsikatero podrobnost. Otroci se bodo zabavali med iskanjem sličic predmetov in živali, ki se začnejo s črko, ki je predstavljena, in so spretno umeščene v celostranske ilustracije prizorov iz življenja Marka in Gaje.

Recenzija Bukla

Izvirna slovenska avtorska slikanica tandema Gombač-Mitrevski se tokrat loteva, kot pove že naslov – abecede, kot nalašč primerne za začetek novega šolskega leta, ko se začenja pouk in za naše najmlajše nadobudneže tudi začetno opismenjevanje (pa še velike tiskane črke so v knjižici). Prve črke abecede sestavljajo medmeti (a-a-a-a-a-ačih, bim-bam, bim-bam, c-c-c-c, ču-ču-čuuuu …), s katerimi avtor pove kratko zgodbo določene črke. Z ilustracijami so lepo dopolnjene zgodbe in dogodivščine Marka in Gaje, ki se na zanimiv način srečujeta s črkami in besedami. Junaka hkrati pripovedujeta vsak svojo zgodbo. Kdo bi si mislil, da je igranje s črkami abecede lahko tako zabavno, igrivo in navdušujoče! Knjižica deluje kot igra, s pomočjo katere bodo mali nadobud­neži zagotovo nanizali še veliko zanimivih besednih peripetij in svojih zgodb ter usvojili vse črke abecede.

Sabina Burkeljca, Bukla 144

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...