Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Na žarku svetlobe

Zgodba o Albertu Einsteinu
Jennifer Berne
Na žarku svetlobe
19,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-278-268-9
Naslov izvirnika On a beam of light
Leto izdaje izvirnika 2013
Ilustracije Vladimir Radunsky
Prevod Niki Neubauer

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 26 cm
530 g
50 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let

Povej naprej

Založnik o knjigi

Slikanica je slavospev Einsteinovi čudoviti radovednosti. Kot taka bo otroke gotovo navdušila za čare znanosti! Deček se s kolesom vozi po prašni cesti. V mislih pa si predstavlja, da z nepredstavljivo hitrostjo potuje – na žarku svetlobe. V njegovem bleščečem umu se bodo nekoč porodile nekatere
od najbolj revolucionarnih zamisli vseh časov.

Iz dečka, ki je bil neskončno očaran nad čudesi sveta, je Albert Einstein zrasel v moža, ki uteleša genialnost in ki je globoko razsvetlil naše razumevanje vesolja.

Jennifer Berne in Vladimir Radunsky vabita bralca, da se skupaj z Einsteinom poda na potovanje, polno radovednosti, smeha in znanosti, na potovanje, ki kaže, kako pomembno razliko lahko v življenje vsakogar prinese domišljija.

Recenzija Bukla

Albert Einstein je nekoč dejal: »Če želite, da bo vaš otrok pameten, mu berite zgodbice. Če želite, da bo vaš otrok še bolj pameten, mu berite še več zgodbic.« Nemškega fizika, matematika, znanstvenika in izumitelja vsi dobro poznamo, njegove teorije pa so temelj našega razumevanja sveta in vesolja. Zgodbo o dečku, ki je želel biti drugačen, odkrivati neznane skrivnosti sveta, dirjati na žarku svetlobe po vesolju ter je veliko razmišljal o zelo velikih in zelo majhnih stvareh, je na razumljiv način otrokom predstavila večkrat nagrajena, otrokom že dobro poznana, ameriška avtorica, ilustrator pa jo je opremil s hudomušnimi ilustracijami, ki čudovito predstavijo Albertovo nenavadno zgodbo. Albert nam je zapustil številna velika vprašanja, na katera bo morda s čudenjem, razmišljanjem in domišljijo našel odgovor bralec te slikanice.

Manuela Cvetko, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...