Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Najvišja gora knjig na svetu

Rocio Bonilla
Najvišja gora knjig na svetu

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-278-314-3
Naslov izvirnika La muntanya de llibres més alta del món
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Veronika Rot
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
trda vezava
29,5 x 21,1 cm
580 g
41 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
špansko leposlovje

Založnik o knjigi

Kako visoka je tvoja gora knjig?

Mali Erik že odkar pomni razmišlja le o tem, kako bi lahko letel. Zasanjano sledi črtam, ki jih po nebu rišejo letala, se spogleduje s pticami, neuspešno izdeluje krila. Vsak božič in rojstni dan komaj premaguje razočaranje, ker je spet ostal praznih rok – brez kril, s katerimi bi lahko poletel. Vse do dne, ko mu mamica pove, da je leteti mogoče tudi drugače, in mu v roke položi knjigo …

Avtorica se na izviren način loti teme, ki bržkone vznemirja vsakega otroka: želje, da bi znal leteti. Besedilo izriše z virtuoznimi potezami in ga mojstrsko nadgrajuje z ilustracijami, ki Erikovo zgodbo ne le dopolnjujejo, temveč ob njej izrisujejo še nove/stare zgodbe. Mali bralec radovedno obrača strani v pričakovanju, kako se bo Eriku izpolnila njegova želja: leteti! Na vsaki ga čaka novo presenečenje … in malo višja skladovnica knjig! Z vsako prebrano knjigo se Erikov razgled širi, hkrati pa se viša njegovo vzletišče! Mlade bralce in bralke vabi, naj poletijo na krilih besed in domišljije.

O avtorici
Katalonska slikarka Rocio Bonilla (Barcelona, 1970) je diplomirala na Akademiji likovnih umetnosti. Deset let je delala na področju oglaševanja, nato pa se je lotila projekta stenskih poslikav Nekoč v davnih časih. Ilustratorsko pot je začela s svojo prvo samostojno slikanico Čuden ptič, izdano pri založbi Bromera. Tej sta sledili še Najvišja gora knjig na svetu in Kakšne barve je poljubček? Slikanice Rocio Bonilla letos pri Celjski Mohorjevi družbi z veseljem predstavljamo tudi slovenskim bralcem!

Recenzija Bukla

(Skupna recenzija za slikanici Najvišja gora knjig na svetu in Kakšne barve je poljubček?)

Španska ilustratorka Rocio Bonilla se pri nas prvič predstavlja s simpatičnima slikanicama. V prvi spoznamo navihano Moniko, ki najraje na svetu riše. Z barvicami se loti nešteto stvari, zdaj pa se sprašuje, kak šne barve naj nariše poljubček. Zelen kot krokodil ali špinača, rumen kot sončnica ali čebele? Vsaka barva ima dobre in slabe strani in morda bo pri odločitvi znala pomagati mamica. V drugi slikanici srečamo Erika, ki si že od nekdaj želi leteti. Ob rojstnem dnevu mu mama podari knjigo in mu pove, da je možno leti tudi drugače. Ko se Erik potopi v vedno nove zgodbe in prebere vse knjige, ki mu pridejo pod roke, se mu posveti, da mu je mama s knjigami hotela pokazati mogočna krila domišljije.

Klara Jarc, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...