Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

O začaranem žabcu

Andrej Rozman Roza
O začaranem žabcu
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Velike slikanice
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5246-0
Leto izdaje izvirnika 2019
Ilustracije Zvonko Čoh
Urejanje Irena Matko Lukan

Tehnične lastnosti
trda vezava
25,6 x 21 cm
380 g
32 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nova slikanica priljubljenega ustvarjalnega dua!

Andrej Rozman Roza in Zvonko Čoh nas humorno vabita v pravljični svet žabca Žana in žabice Ženje. Otroci poznajo pravljico bratov Grimm o žabjem kralju – tam se žabec spremeni v princa. In kaj se bo zgodilo v tej pravljici?

Recenzija Bukla

Andrej Rozman Roza je znan po tem, da klasične zgodbe/pravljice/pesmi (ali dele njih) rad preobleče v sodobne, drugačne pravljice/zgodbe – doda jim svojo prepoznavno rozmanovsko noto in že je pred bralci popolnoma nova pravljica. Tudi v pričujoči knjigi je tako. Skupaj z Zvonkom Čohom, s katerim sta znan ustvarjalni tandem, sta tokrat ustvarila pravljico o začaranem žabcu, ki skrit posluša klasično pravljico o žabjem kralju in si domišlja, da je tudi on tak začarani princ, saj se počuti popolnoma drugačnega od drugih žab v ribniku … gotovo mora biti princ. Seveda pa mora najti princesko, ki ga bo poljubila in spremenila nazaj v princa. Kaj pa žabica Ženja? Morda je tudi ona začarana in je v resnici princesa, saj se tudi ona počuti tako drugačno od vseh preostalih žab? Prijazna slikanica bo zagotovo pritegnila mlade bralce, da bodo odkrivali svojo kraljev­skost in spoznali, da ni potrebna krona in da smo popolni prav takšni, kakršni smo.

Sabina Burkeljca, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...