Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Abrakazebra

Helen Docherty
Abrakazebra
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Morfem
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6933-31-5
Ilustracije Thomas Docherty
Prepesnitev Bina Štampe Žmavc

Tehnične lastnosti
trda vezava
28 x 25,5 cm
470 g
32 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > pesmice, uganke in pregovori
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let

Povej naprej

Založnik o knjigi

Velikozaeh je bil zaspan kraj, dokler ni Abrakazebra pripedalila vanj. Toda kozel je bil ljubosumen na čarobni šov. Bo vse pokvaril? A celo kozel bo spoznal skrivnost magije, da vsakdo potrebuje košček čarovnije.

Recenzija Bukla

Abrakazebra je naslov čarovniške predstave, ki jo je, potujoča po širnem svetu, neštetokrat odigrala dobrodušna zebra. Nekega dne se s svojo cirkuško kočijo ustavi v Velikozehu, kraju, polnem živali, kjer življenje teče zelo počasi: vsi posedajo na vročini in gledajo, kako kozel Nergalko krpa preluknjajo ribiško barko. Zebrina predstava vzbudi navdušenje, zato jo lahko ponavlja ves teden. Toda Nergalku, ki je bil poprej v središču zanimanja, gre vse skupaj na živce, zato razobesi napis »PROGE NISO DOVOLJENE«. Žalostna Abrakazebra mora zapustiti obmorski kraj, nesrečne pa so tudi živali, ki so izvedele, da zebra po dolgih potovanjih išče kraj, kjer bi se ustalila. Ko Nergalko sprevidi, da ga je hudo polomil, mora položaj brž popraviti! Prijazne ilustracije spremlja zgodba v verzih, ki jih je prevedla pravljičarka in pesnica Bina Štampe Žmavc.

Žiga Valetič, Bukla 112-113

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...