Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Čuk na palici

Svetlana Makarovič
Čuk na palici

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Arsem
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-92923-1-0
Leto izdaje izvirnika 1986
Ilustracije Mateja Jager
Urejanje Gašper Troha

Založnik o knjigi

Kdo ne pozna kratkovidnega in požrešnega čuka, prevzetne kokoši in lačne veverice? Nova izdaja nepozabne zbirke otroških pesmic Svetlane Makarovič Čuk na palici je pospremljena z avtoričinimi veznimi besedili in avtorskimi ilustracijami Mateje Jager, vsebuje pa tudi zgoščenko.

Seveda, vsak nima ljubeznive tete, kakor jo ima neka mala razvajena veverica. Nekatere veverice so jeseni silno marljive, zbirajo lešnike, orehe, storže, druge si pa pripravijo čisto majčkeno zalogo, ker se jim zdi veliko bolj zabavno skakati s smreke na smreko in se gugati na tenkih vejah, kakor pa nabirati lešnike in jih nositi v brlog. Teta naše male veverice je nabrala ogromno lešnikov, potem pa je lepega dne dobila takole skromno pisemce. Draga teta! ...

Čuk na palici je zbirka pesmi ene najbolj priljubljenih slovenskih avtoric za otroke, ki nam poleg zabavnih pripetljajev ponujajo tudi vodnik iz življenjskih zagat za bralce vseh generacij.

Recenzija Bukla

Pred več kot četrt stoletja so na glasbeni kaseti pod naslovom Čuk na palici prvič izšle pesmice o požrešnem čuku, kradljivi lisici, razvajeni veverici, važnem ježu in drugih živalskih/otroških junakih, katerih lastnosti sumljivo spominjajo na nehvalevredne človeške značaje. Tipičen Svetlanin humor in prepoznavna, večno aktualna provokativna besedila, ki staro in mlado, tudi po vsem tem času, zadenejo neposredno v srce. Nova likovna preobleka in dodana vezna besedila med pesmicami bogatijo novo, tretjo izdajo priljubljene slikanice, priložena pa je tudi zgoščenka, na kateri Makarovičeva interpretira pesmi ob spremljavi Lada Jakše in Aleša Rendle.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...