Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Leti, leti, leti ...

Slavica Remškar
Leti, leti, leti ...
24,95 € 24,95 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Miš
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-272-352-1
Ilustracije Anka Kočevar
Urejanje Gaja Kos

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 17 cm
250 g
24 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > pesmice, uganke in pregovori
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

V knjigi Leti, leti, leti … je zbranih deset slikopisov velike poznavalke te zvrsti Slavice Remškar. V enem se Peter in mama na sprehodu igrata igrico leti, leti, v drugem se družinica masti z dobrotami, v enem marsikaj diši, po drugem brenči, en je pustna pesmica, po drugem lomasti slon ...

Slikopisi velike poznavalke te zvrsti Slavice Remškar s svojim dialoškim pristopom spodbujajo govorni razvoj otrok, k branju pa bodo privabili tudi manj spretne bralce in začetnike, saj sličice, ki nadomeščajo posamezne besede, dodatno motivirajo za učenje branja. Drobne in malo večje igrive ilustracije Anke Kočevar se z besedo zlivajo v nedeljivo in skladno celoto. Ilustratorka se z enakim spoštovanjem loti čisto vsake podobe: človeka in živali, rastline in predmeta. Je nazorna in stvarna, obenem lirična in humorna, njene vinjete so v risbi gibke, v barvi nežne, v psihologiji tankočutne.

Recenzija Bukla

Slikopisi so zabavno branje za začetne bralce in vabljiva spodbuda za otroke, ki se s svetom razbiranja zapisane besede šele srečujejo. Slikanica združuje deset tematsko izvirnih slikopisov. V njih se premišljeno ponavljajo kratke besede, kot je »leti, leti, leti ...«, kar začetnemu bralcu pomaga pomniti vizualno podobo besede. Pri tem ga podpira tudi domišljeno oblikovanje besedila z barvami, poudarjenimi izbranimi besedami in velikimi razmiki med kratkimi vrsticami. Vsebina zgodbic prikliče otroški smeh, saj v njih tudi odrasli kdaj prekršijo pravila lepega vedenja, otroci pa se izkažejo za pametnejše od odraslih. Nekateri slikopisi so rimani, vsi pa imajo imenitne duhovite in povedne ilustracije.

Maja Črepinšek, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...