Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Majhen svet

Andreja Borin
Majhen svet
12,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Knjižnica Čebelica
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-01-1485-7
Ilustracije Andreja Borin
Urejanje Andrej Ilc

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 20,5 cm
280 g
22 strani
Tip knjige
pesmice, uganke in pregovori
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > pesmice, uganke in pregovori
slovensko leposlovje

Povej naprej

Recenzija Bukla

Živali pa so pogost motiv v rimah Andreje Borin, ki jih je združila pod naslovom Majhen svet. Tam kokoške pogosto ne povedo ničesar pametnega, mravlje in hroščki počasi, a pridno drobijo po svoji poti, mačke se leno sprehajajo proti vasi, metulji, kot brušeni dragulji, krasijo naše dni in vran, »siten in zaspan/šel je čisto sam/nekam, kdo ve kam …«.

Renate Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.


Recenzija Bukla

Angleškega pisatelja in literarnega teoretika Johna Lodgea (1935) v slovenščini že poznamo po njegovem romanu Lepa služba iz leta 1988 (pri nas je izšel leta 2009, prav tako v zbirki Babilon), ki z Majhnim svetom, ta je bil napisan štiri leta prej, oba pa sta bila nominirana za Bookerja in tudi ekranizirana v televizijski seriji, in delom Changing Places iz leta 1975 sestavlja t. i. kampus trilogijo. Majhen svet je svet literature, svet literarnih srečanj, konferenc in prizadevanj za čim boljše raziskovalne pogoje, za recenzije v čim boljših revijah in za čim boljše literarne teorije. To je tudi svet literarnih romanc in romanc, ki se porajajo med debatami o literaturi ter po njihovem zaključku, romance med literarnimi teoretiki, ki si ob medsebojnem obiskovanju na različnih koncih sveta nudijo svoje bivališče, včasih pa (neprostovoljno) tudi svoje žene. Seveda pa je to tudi roman o vlogi literature v sodobnem svetu, o njeni pravi naravi, o zmožnosti in nemoči njenega totalnega spoznavanja in spoznanja in o (ne)moči tistih, ki si za to prizadevajo. Svet literature že dolgo ni bil tako humorno  avtentično človeški, z vsemi svojimi napakami vred.

Samo Rugelj, Bukla 82-83

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...