Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Medved z miško na rami

Za najmlajše izbrane in z novimi sladkane
Miroslav Košuta
Medved z miško na rami
24,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Deteljica
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5247-7
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Leto izdaje izvirnika 2019
Ilustracije Maša Kozjek
Urejanje Irena Matko Lukan
Uvodna beseda Peter Svetina

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 16,5 cm
470 g
96 strani
Tip knjige
pesmice, uganke in pregovori
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > pesmice, uganke in pregovori
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

V pesniški zbirki priznanega in priljubljenega pesnika Miroslava Košute bomo poleg medvedov in mišk našli mnoge druge živali.

Poezija s podobami Maše Kozjek je očarljivo razposajena in hudomušna, polna domišljijske razigranosti in duhovitih besednih iger. Ob njej se veselimo, čudimo, sprašujemo o domu in življenju ter odkrivamo njene mnogotere pomene.

Recenzija Bukla

Pesmice v bogati novi zbirki Miroslava Košute zaplešejo v štirih sklopih. V prvem, naslovnem, se po gozdu potikata medved in miška ter odkrivata svet, prijateljstvo in tudi sebe. Družita se v medvedovem brlogu, kjer tudi prespita, miška pa se tam tudi presenečeno zastrmi v ogledalo. Pesmice, ki so obenem kratke zgodbice, se največkrat vrtijo okrog medu in sira, okrog hrane torej. Drugi sklop pesmi je posvečen medvedom in medvedkom tega sveta, njihovim strahovom, veselju, humorju, igri in domovom. Lestev in sirček je tretji sklop, v katerem mačke pogosto lovijo miši, miši pa jih skoraj vsakokrat ukanijo. Ne vedno ... In včasih so nezadovoljni prav vsi: miška, ko želi z lestvijo seči do ogromnega sirnega koluta, ki se ponuja na nebu, mačke pa, ko se utrujene vračajo iz službe. Od mrav­lje do slona je naslov zadnjega sklopa, ki od pesmi do pesmi prečeše širno živalsko kraljestvo. Vse pesmi so ilustrirane. Hudomušnost jezika poudarijo prikupne ilustracije Maše Kozjek.

Žiga Valetič, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...