Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Miška osedlana in druge otroške pesmi

Igo Gruden
Miška osedlana in druge otroške pesmi
17,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba ZTT = EST
Leto izdaje 2018
ISBN 978-88-7174-227-4
Ilustracije Katerina Kalc
Spremna beseda Agata Venier, Ivan Vogrič

Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 17 cm
104 strani
Tip knjige
pesmice, uganke in pregovori
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > pesmice, uganke in pregovori
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Vsi nosimo v sebi otroka, ki nas povezuje z našim notranjim bistvom, s prvinsko iskro, ki nas vodi skozi življenje in nam daje moč, da vedno znova črpamo svežo energijo za življenjske boje. kaj je še lahko močnejšega od tega? Kot pesnik svetlobe je Igo Gruden izpolnil svoje poslanstvo in v svojem času prižgal luč najmlajši generaciji svojega naroda, da bi v duhu združil vse Slovence ne glede na umetne meje, ki so jih postavila zgodovinska dogajanja …«
- Agata Venier

Recenzija Bukla

Pesnik Igo Gruden iz Nabrežine pri Trstu je tukaj predstavljen s pesmimi iz Miške osedlane in drugih zbirk ter z nekaterimi, ki doslej še niso doživele knjižne objave. V njih se univerzalna igrivost in razposajenost otrok prepletata z veselim pričakovanjem dogodkov, kot so pustne norčije in praz­niki, s posebnimi (sproti razloženimi) narečno poimenovanimi jedmi in šegami letnega kroga. Iz pesmi vejeta občudovanje lepot in ljubezen do slovenskega kraško-primorskega sveta, vendar je Gruden, na primer v pesmi Kresovi, opozoril tudi na mračno senco fašizma, ki je razdrl in razgnal njegovo družino, med drugo vojno pa dosegel tudi njega, begunca v Ljubljani: »Res ni Turkov več pri nas, / prost pa ni ob morju Kras …« Uvod je napisala Agata Venier, raziskovalka Grudnovega pesništva, sklepni besedi o njegovem življenju in delu pa Vera Tuta in Ivan Vogrič. Posebnost knjige so ilustracije učencev nabrežinske osnovne šole in njihove mentorice Katerine Kalc.

Iztok Ilich, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...