Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Moje najljubše pesmi o živalih

Feri Lainšček
Moje najljubše pesmi o živalih
19,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Miš
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-272-324-8
Leto izdaje izvirnika 2019
Ilustracije Nana Homovec
Urejanje Nika Susman

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pesmi Ferija Lainščka nas popeljejo v živalski vsakdan. Polža ne moti, da je počasen, bo že enkrat prišel na cilj. Pegatki ni mar, da nima lepe pričeske, pomembnejši so ji prijatelji. Petelinčka ne skrbi, da je izgubil glas, saj mu bodo pri petju pomagale druge živali. Vsaka pesem zase odpira tematike, ki so skupne vsem nam.

Velike tiskane črke in Lainščkov tipičen slog je namenjen družinskemu branju, predšolskim otrokom in prvošolčkom. Pesniška slikanica približa poezijo tistim najmlajšim, ki se prvič srečujejo z njo. Knjižica pesmi slavi veselje do življenja, ljubezen, pogum, sprejemanje drugačnosti, družino, povezovanje, svobodo in prijateljstvo.

Recenzija Bukla

Letošnje Bralnice pod slamnikom, ki jih v začetku leta že tradicionalno organizira založba Miš, so za razliko od prejšnjih, ko so bili povabljeni tudi tuji avtorji, dale poudarek le slovenskim mojstrom besede. Med njimi je zagotovo Feri Lainšček, pisatelj, pesnik, dramatik, scenarist, avtor tako za otroke in mladino kot odrasle, čigar slikanica Moje najljubše pesmi o živalih je izšla v okviru festivala. Gre za nabor hudomušnih pesmic iz živalskega kraljestva; spoznamo ponosnega pava, ki z veseljem nosi svojo krono, bolnega petelinčka, ki potrebuje pomoč prijateljev, da skupaj prikikirikajo nov dan, pa sladkosnedi mački in zasanjanega konja … Slikanico je ilustrirala Nana Homovec, ki je z Lainščkom sodelovala že pri malo starejši zbirki pesmi za mladostnike, naslov­ljeni preprosto Ne. Sodelovanje jima več kot očitno ustreza, saj sta ustvarila še eno prikupno knjigo, ki jo bodo otroci z veseljem vzeli v roke.

Vanja Jazbec, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...