Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Na trati

Andrej Jus
Na trati

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Sanje
Zbirka Sanjska knjigica
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-274-357-4
Leto izdaje izvirnika 2015
Ilustracije Jana Kocjan
Urejanje Tjaša Koprivec

Tehnične lastnosti
trda vezava
17,5 x 17,5 cm
220 g
61 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > pesmice, uganke in pregovori

Založnik o knjigi

Pod drobnimi prsti Andrejeve poezije se jasneje vidi, da se svetloba vnanjega spočenja v jasminovem popku. Da mehka kopita in bosi podplati masirajo zemljo. Da nas najmanjši sesalci žgečkajo, da bi jih pobožali. Božali. Zvrnímo se torej na prostrano trato, sluhnimo, kaj čmrlj prigovarja čmrljíci, polovimo vdihe za meglo skrite lune, popihajmo v peno, ki rezgeta in se trese, a se v resnici še najbolj peni, se za majhenkast trenutek spomnimo težkastih stvari, pa se spet nato falotasto lotimo sola za fagot, da bo himna postala ringaraja in da bodo dežnikove raztegnjene okončine ulovile jezno nebo, a tudi vrvohodca. Za trenutek postanimo zvezda.


Janina rahla ilustracija se usede na nabrekle kaplje in zdrsi po suhi površini sveta. Svet se tedaj odžene s praga. Na vsem lepem je slišati plivkajoče hrepenenje, čutiti je uhajajoče žarke, ki izdihnejo napetost – prostor tam čez je skoraj breztežen, besede prosojne, koža pastelna, sladka in dišeča. Janina likovna misel podrži zrak, da njen glas nato z ljubeznijo podeli skrivnost: hrup hrup hrup pojenja …

Na trati je majcena knjiga. Pa vendar tako velika.

Recenzija Bukla

Andrej Jus, diplomant gledališke in radijske režije, je skupaj z ilustratorko Jano Kocjan zrežiral zanimivo knjižno pesniško predstavo. Pesmi, ki jih piše bosonog, se pred nami razpirajo v opisih rovk, čmrlja, čaja, rož, celo sladke čokolade. Pesnik ve, da imamo danes preveč besed, pa nam jih kljub temu podarja, kajti lepota besed je tista, ki odmeva v nas, ki nam pomaga, da se vzdignemo nad nebesni svod in za trenutek postanemo zvezda. Včasih tak trenutek pomaga, da smo. Samo smo. In to je dovolj. To je največ.

Sabina Burkeljca, Bukla 110-111

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...