Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sončnica na rami

Pesmi za otroke od Frana Levstika do danes
Fran Levstik, ... [et al.]
Sončnica na rami
34,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Sončnica
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4340-6
Ilustracije Damijan Stepančič
Izbor Niko Grafenauer

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,6 x 17,3 cm
1.360 g
527 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > pesmice, uganke in pregovori
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Četrta, razširjena in dopolnjena ter prenovljena izdaja antologije Sončnica na rami predstavlja najznačilnejše stvaritve tistih slovenskih pesnikov in pesnic, katerih sproščenost in domiselnost v igri z besedami je potrdilo najzahtevnejše občinstvo – otroci. Izbor Nika Grafenauerja prinaša pesmi iz prvih treh izdaj, obenem pa upošteva nekatere pomembnejše dosežke zadnjih dvajsetih let.

Knjigo je na novo ilustriral Damijan Stepančič, njegove podobe, polne razposajene domišljije, bodo otroke povabile v svet pesniških dogodivščin.

Recenzija Bukla

Zbirka pesmi Sončnica na rami je prvič izšla leta 1975, drugič leta 1980 in tretjič leta 1996. Pred nami je tokrat četrta, zelo razširjena in dopolnjena ter prenovljena izdaja antologije, v katero je Niko Grafenauer, pred več kot štiridesetimi leti, kot urednik otroške literature na Mladinski knjigi, vključil najlepše pesmi za otroke, »v katerih prevladuje pesniška igra«. Po dogovoru s sedanjo urednico Ireno Matko Lukan in Darko Tancer Kajnih je v novi izdaji dodal še poezijo zadnjih dveh desetletij. Priljubljene otroške pesmice, zbrane v vrhunsko ilustrirani in čudovito oblikovani knjigi, tako segajo vse od Frana Levstika, Otona Župančiča, Anice Černeje, preko Srečka Kosovela, Daneta Zajca, Neže Maurer, do Svetlane Makarovič, Milana Dekleve, Bine Štampe Žmavc, Ferija Leinščka, Anje Štefan, Petra Svetine in Miklavža Komelja. Vključenih je 64 avtorjev, velik del knjige (več kot 100 strani) pa zavzemajo tudi biografski in bibliografski podatki o pesnikih in njihovem delu, ki sta jih za prve tri izdaje zbrali Darja Lavrenčič in Tanja Pogačar, za četrto pa Katja Jevc. Pesmice, ki bodo s svojo igrivostjo, sproščenostjo, ritmičnostjo in besednimi zavozlankami, gotovo burile domišljijo novih generacij otrok, prijetne spomine pa bodo obudile tudi v že malo starejših.

Renate Rugelj, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...