Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sto ugank

Anja Štefan
Sto ugank

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Velike slikanice
Leto izdaje 2006
ISBN 86-11-15562-9
Ilustracije Jelka Reichman

Tehnične lastnosti
trda vezava
34 strani
Tip knjige
pesmice, uganke in pregovori
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > pesmice, uganke in pregovori
slovensko leposlovje

Povej naprej

Recenzija Bukla

Koliko ugank vsak otrok prebere v svojem otroštvu, je velika uganka. Nedvomno veliko. Da jih bo še več in jih zlepa ne bo zmanjkalo, je avtorica za male vsevede zbrala sto svojih ugank, ki govorijo povečini o živalih, igračkah in predmetih za vsakdanjo rabo, ki jih otroci dobro poznajo ali pa se o njih učijo celo s pomočjo ugank. Iz ugank veje zvočnost, so preproste in razumljive. Otrokom so v pomoč pri reševanju ljubke ilustracije ene naših najbolj znanih ilustratork, ki se v svoji polnosti, igrivosti in živobarvnosti izvrstno stapljajo z verzi.
Marsikateri verz bo otrok lahko takoj ponovil in se ga naučil, kajti besede so skrbno izbrane in otrokom dobro poznane. Avtorica se kot pesnica in pravljičarka navdihuje pri svoji veliki družini, saj so njeni štirje otroci zanjo nedvomno zakladnica idej in zamisli. Ljubezen do otrok in poznavanje njihove radožive, igrive in vedoželjne duše sta tako ustvarila domiselno branje za zabavo, kratek čas in ne nazadnje za učenje naših kratkohlačnikov.

Simona Grilc

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...