Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zlate ure

Kajetan Kovič
Zlate ure

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Prešernova družba
Zbirka Sedmerica velikih
Leto izdaje 2006
ISBN 961-6512-52-8
Ilustracije Jelka Reichman

Tehnične lastnosti
trda vezava
95 strani
Tip knjige
pesmice, uganke in pregovori
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > pesmice, uganke in pregovori
slovensko leposlovje

Povej naprej

Recenzija Bukla

V zbirki Sedmerica velikih že od leta 2003 izhajajo pesniške zbirke velikanov slovenske otroške poezije. Da je umetniško doživetje ob prebiranju in ogledovanju knjig popolno, so poskrbeli tudi naši vrhunski ilustratorji. V maju se je zbirka dopolnila še z zadnjima dvema knjigama. Kajetan Kovič je v svoji pesmi Sedmerica takole preštel izbrane pesnike: \"Prišel je eden / in ni bil nobeden. // Potem sta dva / od doma ušla. // Čez dan so se trije / šli oslarije. //  Zvečer so že štirje / bili brez večerje. // Potem jih je pet / šlo repo štet. // Nato jih je šest / šlo ričet jest. // Nakar sem kot sedmi / še jaz prikimal / in sem vso to / kompanijo zrimal. //\" S svojimi pesniškimi in likovnimi stvaritvami nas razveseljujejo: Dane Zajc/Rudi Skočir, Vrata; Niko Grafenauer/Marija Lucija Stupica, V pedenjpravljico prost vstop; Oton Žu-
pančič/Marlenka Stupica, Vesele pesmi piskamo; Tone Pavček/Ančka Gošnik – Godec, Radobesednice; Boris A. Novak/Marjan Manček, Kako rastejo stvari; Fran Levstik/Jelka Godec Schmidt, Najdihojca na dedovem kolenci in Kajetan Kovič/Jelka Reichman, Zlate ure. Zbirka, ki obogati vsak dom.

Priljubljen avtor Kajetan Kovič je za zbirko Sedmerica velikih sam izbral in uredil svoje pesmi in nedvomno predstavil najboljše stvaritve. Tako otroci kot odrasli so očarani nad prisrčnostjo njegovih verzov, ki se nam takoj vtisnejo v spomin in tam ostanejo. Franca izpod klanca, Zlata ladja, Križemkraž so naslovi posameznih sklopov in obenem naslovi pesmi, za konec smo povabljeni še v Mačje mesto, v katerem bodo najbolj uživali najmlajši. In kdo drug kot Jelka Reichman bi bolje upodobil Kovičeve zamisli in nešteto mačjih obrazov?

Simona Grilc

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...