Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Planinski zabavnik 2

Emil Pevec, Urška Stritar, Karmen Usar
Planinski zabavnik 2
9,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Planinska zveza Slovenije
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-6870-31-3
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Petra Grmek
Urejanje Mateja Gruden

Tehnične lastnosti
mehka vezava
30 x 21 cm
280 g
65 strani
Tip knjige
otroški in mladinski priročniki
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let

Povej naprej

Založnik o knjigi

Planinski svet je predvsem nepopisno lep. To je svet čudovite narave. Skrivnostnih gozdov. Prostranih travnikov in pašnikov, kjer lahko poleti opazujete krave na paši ali štejete ovce (pa ne zato, da bi zaspali!). Vrtoglavih sivih sten, v katerih morda opazite drobne pike, plezalce, ki napredujejo proti vrhu. Nazobčanih grebenov. Pisanih cvetlic, ki rastejo celo iz skalnih razpok. In plašnih divjih živali, ki bodo takoj zbežale, ko vas bodo ugledale. Tu se nadihamo svežega zraka in premigamo telo. In fotografski aparat tukaj posname najlepše motive.

A obenem je to svet, ki zahteva pripravljenost za vstop vanj in za gibanje v njem. Zato se boste v zabavniku seznanili z osnovami varnega planinstva. Poleg tega boste v njem izvedeli, kakšna so nenapisana pravila obnašanja v hribih, in na splošno: kako biti planinec, ki spoštuje druge pohodnike, pa tudi rastlinski in živalski svet, ki ga obdajata v hribih. Naši junaki, ki jih boste kmalu spoznali, vas bodo skozi svoje dogodivščine seznanili tudi, recimo, s tem, kako se vesti, ko se boste na pašniku soočili bodisi s kravo z mladičem ali - ojoj! - bikom! Naučili se boste novih besed iz planinskega »slovarja«, da boste vedeli, kaj je, recimo, škrbina, ali melišče. In o slovenskih gorah se boste poučili, pa alpinistih in alpinistkah, ki so se s svojimi dosežki v domačih in tujih gorah že vpisali v zgodovino. In še in še ... Da ne bomo razkrili preveč, bo najbolje, da se kar lotite dela!


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...