Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Poklicani k prijateljstvu in bratstvu

Jean Vanier
Poklicani k prijateljstvu in bratstvu

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-278-186-6
Naslov izvirnika In comunione
Ilustracije Nicoletta Bertelle
Prevod Tone Dolgan
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 22,5 cm
440 g
60 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
religija > krščanstvo
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let

Založnik o knjigi

Jean Vanier v pogovoru z dvema desetletnikoma spregovori o občestvu. O tem, da smo vsi poklicani k prijateljstvu in bratstvu, o pomenu pristnosti, o naših svetlih in senčnih plateh, o odpuščanju, ki je srce vsake skupnosti, o Cerkvi in o molitvi, o tem, kako je med nami navzoč Jezus, in o edinosti kristjanov. Preprosto besedilo spregovori o bistvenih gradnikih skupnosti. Knjiga, ki v sekulariziranem svetu ponuja dragocene iztočnice za pogovor, je nadvse primerno darilo ob prvem obhajilu, birmi, pa tudi ob drugih priložnostih in praznikih, ki jim skušamo dati tudi versko vsebino.

Kadar je kot avtor knjige podpisan Jean Vanier, vemo, da se bo v knjigi dotaknil bistva in začel pri temeljih. Njegova dela so pisana poglobljeno, a nadvse preprosto in nagovarjajo vsakega človeka. Tokrat se v pogovoru z desetletnima dečkoma, enim »zdravim« in enim na vozičku, enim vernim in drugim ne, pogovarja o tem, kaj je občestvo. K čemu smo ljudje poklicani, kaj je skrivnost Cerkve, kaj pristnost in kaj pravo sprejemanje.
Spregovori o pomenu odpuščanja, ki je srce vsake skupnosti. Tople, preproste in zgovorne so tudi ilustracije Nicolette Bertelle, ki dopolnjujejo besedilo in vabijo k pogovoru: v družini, z vrstniki, s prvoobhajanci, pravzaprav pa z vsemi ljudmi dobre volje. Z vsemi, ki se zavedajo dragocenosti človekovega življenja in človekove potrebe po življenju v skupnosti. Skupnosti, ki ga sprejema takšnega, kakršen je, in ga s tem spodbuja, da uresniči svojo poklicanost v sožitju z drugimi.

Recenzija Bukla

Jeana Vanierja poznamo kot ustanovitelja skupnosti Barka (L\\'Arche) in skupine Vera in luč – oboje deluje tudi na naših tleh. V knjižici, ki jo je ilustrirala Nicoletta Bertelle, Vanier spregovori o veri, o skupnosti, o Cerkvi, o prijateljstvu in bratstvu, o odpuščanju in ljubezni, predvsem pa o Bogu/Jezusu. Slikanica deluje kot nekakšna razlaga temeljnih vprašanj, s katerimi se ukvarja rimskokatoliška religija; odgovori so prilagojeni starosti Davida in Mateja, ki postavljata vprašanja in razmišljata o smislu in pomenu vere in skupnosti/občestva.

Sabina Burkeljca, Bukla 112-113

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...