Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Atlas hrane po svetu

Spoznajte vse slastne jedi tega sveta
Giulia Malerba, Febe Sillani
Atlas hrane po svetu
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-00-3884-9
Naslov izvirnika Mappe del gusto
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Teja Bivic
Urejanje Mojca Benedičič

Tehnične lastnosti
trda vezava
38 x 28 cm
1.120 g
72 strani
Tip knjige
otroški in mladinski priročniki
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > poučne knjige

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pridružite se ekspediciji okusov s svetovnim atlasom hrane.

Potujte po celinah in oceanih ter odkrivajte, od kod izvirajo različne vrste hrane in kako jo jedo ter uporabljajo v receptih danes. Spoznavajte, kako so raziskovalci tovorili hrano na ladjah čez širna morja in kako so ljudje širom zemeljske oble s slavji in praznovanji častili hrano. Atlas z risbami po posameznih zemljevidih celin prikazuje zgodbe, posebnosti in načine priprave značilnih jedi posameznih narodov in sestavine, ki jih zaznamujejo.

Z Atlasom hrane po svetu lahko raziskujete gurmanska čudesa sveta in spoznavate, v čem se hrana in okusi po deželah in kulturah razlikujejo in v čem so si podobni.

Recenzija Bukla

Atlas v mojih rokah je namenjen malim (in velikim) gurmanom. Sprehodimo se po skoraj vseh celinah našega sveta in si na vsaki ogledamo značilne živali in rastline, ki se uporabljajo v kulinariki. Za nekatere posamezne večje države so predstavljeni tudi natančnejši pregledi: narisana in nekatera tudi na kratko opisana so najpogosteje uporabljena posamezna živila in tudi pripravljene jedi in pijače. Nekatere jedi so svetovno znane in popularne in so prišle tudi do naših krajev, npr. takosi, hotdogi, rjavčki, gvakamole, asado, pastirska pita, govedina stroganoff, kebab, pad thai ... Druge jedi so povprečnemu Slovencu, še posebej otroku, povsem neznane: npr. perujska obara carapulca, čilenski kruh čapalele, norveški sir pultost, poljski bigoš, ruska kulebjaka, libanonska mudžadara, japonski piškoti jakgva ... Na koncu knjige je na zemljevidu sveta predstav­ljeno še migriranje hrane. Ste vedeli, da paradižnik izvira iz Južne Amerike, artičoka iz Sredozemlja, skoraj vsi agrumi pa iz Kitajske in jugovzhodne Azije? Atlas, ki bo radovednežem skrajšal prenekatero uro, morda popestril jedilnike, kakšne izbirčneže pa mogoče celo prepričal, da pokusijo kaj novega.

Klara Jarc, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...