Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Brin in ptičja hišica

Tinka Bačič
Brin in ptičja hišica
21,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Grafenauer založba
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-6864-34-3
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Daša Simčič

Tehnične lastnosti
trda vezava
27,5 x 21,5 cm
470 g
42 strani
Tip knjige
otroški in mladinski priročniki
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > poučne knjige
kulinarika, dom in vrt > domače živali
naravoslovje > ekologija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga s trdimi platnicami in celostranskimi barvnimi ilustracijami ter obilico fotografij, primernih starosti otrok, ima obliko slikanice z zanimivo leposlovno zgodbo, hkrati pa malemu bralcu omogoča tudi stvarno spoznavanje značilnosti ptic in njihovega življenja. S pomočjo razvojni stopnji otrok prilagojene posrečene kombinacije leposlovno-poljudnoznanstvenega dela otrok na nevsiljiv in zanimiv način spozna slovenske ptice stalnice, obiskovalke krmilnic, pa tudi nekaj splošnih zakonitosti v naravi. Besedilo je plod avtorskega dela pravljičarke in doktorice biologije Tinke Bačič z Biotehniške fakultete, ki svoje leposlovne zgodbe redno objavlja tako v knjigah, kot tudi v revijah. lustracije je ustvarila priznana in večkrat nagrajena ilustratorka Daša Simčič, ki je še posebej priljubljena pri predšolskih otrocih in otrocih prve triade. Njene ilustracije dajejo zgodbi pridih otroškosti in stvarno tematiko naredijo ljubko in zabavno, glavnega junaka, kuštravega radovednega dečka Brina bodo otroci zagotovo vzljubili in se z njim poistovetili. Gradivo je strokovno pregledal in odlično ocenil ornitolog mag. Blaž Blažič. Zgodba se zaradi prilagoditve najmlajšemu krogu bralcev deli na krajše štiristranske sklope z ločenimi podnaslovi.

Recenzija Bukla

Sredi zaprašenega podstrešja radovedni Brin odkrije staro ptičjo krmilnico. Brž stopi do dedka, s katerim spravita hišico v red in jo obesita na vrtno drevo. Ne mine dolgo, ko Brin že opazuje prve obiskovalce. A kaj, ko se ptice tako hitro preplašijo. K sreči ima mami daljnogled, obvezen pripomoček vsakega opazovalca ptic … Tako nas v ljubko zgodbo vpelje mali junak, s katerim spoznavamo ptice stalnice in njihov način življenja. Zgodbe, ki jo je zapisala pravljičarka in doktorica biologije Tinka Bačič, pa ne odlikuje le poučno spoznavanje ptic, ampak tudi očarljivost celotne Brinove družine, ki malemu nadebudnežu skrbno pomaga pri spoznavanju narave. Nazadnje se angažira tudi oče, s katerim Brin zgradi gnezdilnico. Se lahko nadejamo nadaljevanja? Brinove dogodivščine pri opazovanju ptičjega naraščaja bi bile zagotovo odličen material za še eno tako dobro zasnovano slikanico.

Vanja Jazbec, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...