Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

David: misija mogoče

Zgodba z delno priredbo v slovenski znakovni jezik
Aksinja Kermauner
David: misija mogoče

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-94804-1-0
Ilustracije Gašper Rus
Spremna beseda Aleksandra Rijavec Škerl
Ilustracije kretenj Nikolaj Vogel

Tehnične lastnosti
trda vezava
28,5 x 24 cm
590 g
73 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > poučne knjige

Povej naprej

Založnik o knjigi

Bi sploh kaj slišal, če na tvojem planetu ne bi bilo zraka? Kako bi se sporazumeval? Kdo je Cvigul in od kod je prišel? Kako da lahko diha le požirek vode na vsaki dve uri? Kakšna nevarnost grozi Zemlji? Kaj je vzporedni skiro? Bo Davidu in Cvigulu nevarna misija uspela?

Ta nenavadna knjiga odgovori na kar nekaj zgornjih vprašanj. Napisana je v slovenskem jeziku, dialogi med kretalci pa so prikazani z risbami, ki ponazarjajo kretnje v slovenskem znakovnem jeziku (SZJ). Na koncu posamezne strani je QR koda, s pomočjo katere si lahko z aplikacijo Slovar SZJ na videu ogledaš vse besedilo te strani, ki ga kreta gluha oseba. na ovitku knjige pa je QR koga, ki zajema celotno besedilo. Knjiga je izjemen projekt skupine strokovnjakov in kot taka enkratna v slovenskem prostoru.

Recenzija Bukla

Knjiga David: misija mogoče je svojevrsten unikum v slovenskem jeziku, saj je prilagojena razumevanju oseb z okvaro sluha – poleg ilustracij je opremljena z risbami kretenj in s QR kodami, kjer najdemo video zapis za znakovni jezik. Zanimivo zgodbo o Davidu, Zemljanu, in njegovem prijatelju Cvigulu, Zmeljanu, je napisala mladinska pisateljica Aksinja Kermauner, ki na problematiko in izzive otrok/mladostnikov s posebnimi potrebami gleda tako, da nam odpira oči in srce. Cvigul pravi svojemu gluhemu prijatelju Davidu: »Končno nekdo, ki govori! Ostali samo odpirajo usta in se pačijo, njihove roke pa so neme …« David se zasmeji: »Zanimivo gledanje! Moja okolica bi rekla ravno nasprotno: jaz sem tisti, ki je gluh in ne zna govoriti.«

Sabina Burkeljca, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...