Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Larino potovanje

Zgodbica z vajami za razgibavanje govoril
Jasmina Vojsk Jakofčič
Larino potovanje
16,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-4651-3
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Bojana Dimitrovski
Urejanje Barbara Zych

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nekega jutra se deklica Lara zbudi in še ne ve, da bo ta dan nekaj čisto posebnega. Z najboljšim prijateljem zajčkom se bosta odpravila na nepozabno pustolovščino.

Larino potovanje je zgodba za otroke, prepletena z igrivimi vajami za razgibavanje govoril in izboljšanje izgovarjave. Zgodbica in tople ilustracije jih bodo nemudoma pritegnile, hrkati pa se bodo seznanjali z odgovornostjo do sebe in drugih.

Starši in strokovnjaki bodo v knjigi našli praktična navodila in vaje, kako otroku pomagati do boljšega govora.

o knjigi v medijih

»Govorni razvoj lahko spremljamo z dveh zornih kotov, po eni strani opazujemo izreko glasov, po drugi pa vsebinski razvoj govora. V govoru se najprej pojavijo samoglasniki A, E, I, O, U, nato soglasniki P, B, N, T, D, K.
V starosti od treh do treh let in pol otrok poleg samoglasnikov in soglasnikov pravilno izgovarja še glasove J, F, V, T, L. V starosti štiri leta in pol naj bi pravilno izgovarjal še sičnike S, Z, C in nato do petega leta še šumnike Š, Ž, Č in R. Kaj pa, če ne gre vse tako, kot bi moralo? Nepravilna izreka posameznih glasov (dislalija) je ena najpogostejših govornih motenj. Otroci lahko določen glas izpuščajo, namesto »rak« rečejo »ak«. Lahko jih zamenjujejo, namesto »šotor« rečejo »sotor«, ali glasove nepravilno izgovarjajo, npr. glas s izrekajo tako, da jeziček uhaja iz ust. Kaj lahko naredimo starši?«
Prispevek si lahko v celoti preberete v Dobrih zgodbah.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...