Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Svetovna zgodovina: Prva mesta in imperiji

10.000 pr. n. št. do 476 n. št.
John Farndon
Svetovna zgodovina: Prva mesta in imperiji
18,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Hart
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-6882-54-5
Ilustracije Christian Cornia
Prevod Alenka Klemenc

Tehnične lastnosti
trda vezava
31 strani
Tip knjige
otroški in mladinski priročniki
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > poučne knjige
otroško in mladinsko

Povej naprej

Založnik o knjigi

Podajte se na očarljivo potovanje od kamene dobe naprej in spoznajte, kako so naši predniki postali veliki graditelji in vladarji. Začeli so s pridelovanjem hrane, odkrili so kovine, napravili so si orodje in izumili pisavo – vse to pa je pripeljalo do mogočne civilizacije v Egiptu, modre kitajske filozofije, kulture Majev v Srednji Ameriki, veličastnega rimskega imperija in še veliko več.

Zgodba se razvija na zabaven način, ilustrirani zemljevidi kažejo, kaj se je kje ob določenem času zgodilo – ko je na primer silovito izbruhnil ognjenik na Santoriniju v Grčiji, so v dolini reke Ind (Pakistan) izumili stranišča na izplakovanje. Naši dogodkov polni zgodovini je meja samo nebo.

Recenzija Bukla

Človeška zgodovina se je začela pred davnim, zelo davnim časom v Afriki, od tam pa so se ljudje pred približno 70.000 leti začeli seliti po celem svetu. Avstralijo so naselili pred približno 55.000 leti, do južnega konca Južne Amerike pa so prišli pred 15.000 leti. Medtem ko so se nekateri še selili naprej, so se drugi že ustalili in začeli kmetovati, nastale so vasi in mesta, veliki imperiji in cesarstva. Nekatere zelo napredne civilizacije so potem izginile, spet druge so se ohranile. Čudovito ilustriran vodnik skozi starejšo zgodovino nazorno pokaže, kdaj in kje so živeli Zapoteki, stari Grki, Sumerci, Maji, Kelti, Goti, in na zemljevid uvrsti še mnoga druga slavna ljudstva, njihove vladarje in izume.

Renate Rugelj, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...