Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zakaj sem jaz jaz?

Krščanski pogled na pomembna vprašanja o človeku
Gwenaëlle Boulet, ... [et al.]
Zakaj sem jaz jaz?
23,50 € 23,50 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,71 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-278-305-1
Naslov izvirnika Pourquoi je suis moi?
Leto izdaje izvirnika 2013
Ilustracije Clotka, ... [et al.]
Prevod Andrej Gajšek, Tadeja Petrovčič Jerina
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
trda vezava
25,5 x 19,5 cm
620 g
132 strani
Tip knjige
otroški in mladinski priročniki
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > priročniki
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > poučne knjige

Povej naprej

Založnik o knjigi

Odprto in spodbudno razmišljanje o življenju!

Delo francoskih avtorjev je namenjeno otrokom od 8. leta naprej. Temeljna življenjska vprašanja, ki si jih začnemo postavljati v teh rosnih letih – in si jih potem postavljamo do konca življenja – osvetljuje v luči krščanske etike. Odkrito, odprto in spodbudno razmišljanje o življenju!

Otroci si zastavljajo veliko vprašanj in radi razmišljajo. Knjiga prinaša izbor nekaterih zanimivejših filozofskih vprašanj o življenju in ponuja izvirna izhodišča za razmišljanje. Zakaj sem jaz jaz? Dekleta in fantje – kdo smo? Kaj je družina? Kako pomembni so v življenju prijatelji? Kaj je tisto, kar nas resnično osrečuje? Kaj je ljubezen? Zakaj nas je kdaj strah? Kaj pomeni uspeti v življenju? Avtorji k vsaki od tém pristopajo na filozofski način in pri tem izhajajo iz krščanskih vrednot. Kakšne odgovore na ta vprašanja lahko najdemo v Svetem pismu? Kako je o tem govoril Jezus? V tej luči razmišljamo o vélikih življenjskih vprašanjih. To, da smo kristjani, namreč ne pomeni le, da verujemo v Boga, ampak da krščanski pogled na svet tudi živimo.

O avtorjih
Sodelavci francoske katoliške revije Filotéo (avtorice: Gwenaëlle Boulet, Anne-Laure Fournier-Le Ray, Marine Gérald de Malartic, Sonia Goldie, Lucie Tour, Noélie Viallet, in ilustratorji: Clotka, Clément Devaux, Nicolas Hubesch, Martin Jarrie, Pascal Lemaître, Frédéric Rébéna, Béatrice Rodriguez, Anne Simon), namenjene otrokom, so strokovnjaki različnih humanističnih smeri. Odprtost in argumentiranost njihovih stališč tudi v naš prostor prihaja kot dobrodošla osvežitev.

Recenzija Bukla

Slikovita knjiga, ki želi mladim pomagati pri odraščanju, je razdeljena v osem poglavij, v katerih različni avtorji ponujajo svoja izhodiš ča za razmišljanje in krščanski pogled na pomembna vprašanja o človeku. Pogosto mladi dvomijo o sebi zaradi različnih telesnih značilnosti, družinske dediščine, drugačnih nazorov, zapletene osebnosti in sprememb, ki se zgodijo z njimi med odraščanjem. Zaupanje, radovednost in dobra družba pa pomagajo uslišati notranji glas in slediti sanjam. In zaključek? S Franklovimi besedami: »Ni pomembno, kaj od življenja pričakujemo, ampak kaj vanj prispevamo.«

Renate Rugelj; Bukla 129-130

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...