Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zemljevidi mest

Skozi 20 velemest okoli sveta
Miralda Colombo
Zemljevidi mest
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-00-3841-2
Naslov izvirnika Mappe delle cittá
Leto izdaje izvirnika 2017
Ilustracije Ilaria Faccioli
Prevod Petra Berlot Kužner
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
trda vezava
38 x 28 cm
1.250 g
88 strani
Tip knjige
otroški in mladinski priročniki
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > poučne knjige

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vodnik po meri otroka, ki postreže z nenavadnimi zgodbami, zanimivostmi, ki jih ne smete zamuditi, tradicionalnimi predmeti in zgodovinskimi podrobnostmi ter seveda z osupljivimi okusi posameznih mest. Med safariji in pohajkovanjem med nebotičniki boste tako izvedeli, da so trdnost Brooklynskega mostu preizkusili z 21 sloni, da lahko v londonskem Naravoslovnem muzeju celo prenočite v družbi tiranozavra, da lahko v Københavnu plujete kot pravi Viking in da je treba v Seulu v dvigalu pritisniti na gumb 'F', če želite v 4. nadstropje. To in še več v knjigi, ki je čudovito, pisano popotovanje skozi najlepša in najživahnejša mesta sveta, na katero se lahko najprej odpravite v domišljiji, potem pa, zakaj pa ne, še s prijatelji ali družino.

Recenzija Bukla

V knjigi je (sicer brez dejanskih zem­ljevidov) predstavljenih dvajset svetovno znanih velemest: New York, Pariz, Peking, London, Seul, Lizbona, Amsterdam, Moskva, Rio ... Avtorici sta vsakemu mestu namenili štiri velike strani: na prvih dveh je navedenih nekaj zanimivih in morda presenetljivih dejstev o mestu in njegovih prebivalcih, z ilustracijami in v besedi so zelo na kratko predstavljene turistične atrakcije, veličastne stavbe, muzeji in spomeniki, parki, značilna hrana in predlogi za aktivnosti. Na drugih dveh straneh so natančneje in z več zgodovinskih dejstev predstavljene znamenitosti v različnih kategorijah, npr. turistična pot, muzej, hrana, park, zvezda mesta, značilen rek ... Čisto na koncu pa je ilustriran zemljevid sveta, na katerem so označena predstavljena mesta, sledi še vprašalnik, ki določi, kateri tip popotnika smo: sladokusec, raziskovalec ali popotnik s knjigo pod roko. Kratkočasen vod­nik, ob katerem bo(mo) vsak otrok našel kakšno idejo za poto­vanje ter nove dogodivščine in izkušnje.

Klara Jarc, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...