Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Atlas mitov

Zemljevidi pošasti, junakov in bogov iz dvanajstih mitoloških svetov
Thiago de Moraes
Atlas mitov
34,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Morfemplus
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-7034-07-3
Naslov izvirnika Myth atlas
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Thiago de Moraes
Prevod Mojca Žnidaršič

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pripravite se na vstop v dvanajst mitoloških svetov. Morda bi bilo dobro s sabo vzeti zemljevid.

Zemljevidi v Atlasu mitov so posebni: kažejo, kako dvanajst izjemnih kultur vidi svet. Za nekatere je to velikansko drevo ali gora, postavljena na glavo. Druge verjamejo, da živimo na hrbtu velikanske želve. In prav vsi mitološki svetovi so osupljivi!

Ko potuješ po tem svetu, srečaš neverjetno zbirko bogov, junakov, prevarantov in pravljičnih pošasti. Na poti pazi le na volkodlake in banšije ...

Recenzija Bukla

Predstavo ljudi o vesolju in svetu okoli njih oblikuje tudi to kje in kako živijo. Stari Grki so vse življenje pluli po Sredozemskem morju. Mislili so, da je svet ploščat, da ga z vseh strani obkroža morje, pod njim pa je Had. Na številne egipčanske mite so vplivale vsakoletne poplave Nila, neka južnoameriška ljudstva pa so vesolje imenovala Veliki gozdni svet. Tako so ga pač videli globoko v džungli. Avtor čudovito ilustriranega atlasa, ki nas popelje po dvanajstih mitoloških svetovih, je tudi sam oče majhnih otrok in se zaveda, da mladim ni prav enostavno predstaviti vseh zgodb in legend iz različnih kultur. Zato je ustvaril ta veliki pregledni atlas, ki na zemljevid sveta postavi bogove, junake in pošasti, za katere so ljudje na določenem območju verjeli (ali pa so želeli verjeti), da jim krojijo usodo in prihodnost. Poleg najbolj znanih mitologij, že omenjenih starogrške in egipčanske, je najti še hindujske, japonske, severnoameriške, azteške, polinezijske, nordijske pa tudi staroslovanske in številne druge mite. Tako na primer na velikem hrastu slovanskega sveta poleg Svaroga, Jage babe in Morane najdemo tudi boga čuječnosti, ki s svojimi tremi glavami hkrati gleda na zgornji, srednji in spodnji svet in sliši na ime Triglav. Čudovito in izjemno poučno.

Beti Hlebec, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...