Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ilustrirana zakladnica škotskih pravljic in pripovedk

Theresa Breslin
Ilustrirana zakladnica škotskih pravljic in pripovedk
39,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Morfemplus
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-6988-21-6
Naslov izvirnika An illustrated treasury of Scottish mythical creatures
Ilustracije Kate Leiper
Prevod Katarina Juvančič

Založnik o knjigi

Te čudovite, bogato ilustrirane zbirke znanih škotskih pravljic in pripovedk, ki jih je zbrala in priredila dobitnica medalje Carnegie, pisateljica Theresa Breslin, se bodo razveselili mladi in starejši bralci.

»To sijajno knjigo bodo vzljubili otroci na Škotskem in tisti z drugih koncev sveta.« Julia Donaldson, nagrajena avtorica za otroke in mladino

Recenzija Bukla

Priznana škotska pisateljica za mlade je v tej imenitni zbirki nanizala izbrane pravljice in pripovedke, na katere je pogosto trčila ob raziskovanju ljudskega blaga. Kot se hitro izkaže ob prebiranju, nekatere med njimi po svoji vsebini nekoliko spominjajo na tiste, ki izhajajo iz srednjeevropskega prostora, a to le še dodatno govori o moči tovrstnih zgodb, ki so skozi stoletja sprem ljale in navdihovale ljudi z različnih področij. Tako tudi v škotskih pravljicah in pripovedkah nastopajo bajeslovna bitja z nadnaravno močjo pa tudi čisto običajni ljudje, ki najrazličnejše človeške tegobe premagajo s pozitivnimi osebnostnimi lastnostmi. Pravljice in pripovedke, ujete okrog legendarnega jezera Ness, skrite pod Škotskim višavjem in dišeče po sapicah, ki vejejo iznad Atlantika, žarijo v vsej svoji skrivnostni privlačnosti, dodatni čar pa jim nadenejo spremljajoče mojstrske ilustracije.

Vesna Sivec Poljanšek; Bukla 129-130

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...