Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kraljica Sončnica

Nina Kokelj
Kraljica Sončnica

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Pivec
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-6817-68-4
Leto izdaje izvirnika 2012
Ilustracije Marko Rop
Urejanje Milena Pivec

Tehnične lastnosti
trda vezava
30 x 20 cm
460 g
24 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > pravljice in basni
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Je pravljica o sodobni petletni deklici in njenem življenju, v katerem igrajo pomembno vlogo njene igrače, njena ati in mamica, ki marsikaj znata in počneta (pripovedujeta jih zgodbe iz svojih popotovanj in življenjskih prigod), Vesna, dve teti, strica, dve babici, dedek in dve prababici ter bratranec Nejc, njen prijateljček; Dedek Mraz, njena ribica Betka, črna ovčka Marjetka in mucek Kimi, knjige in še marsikaj, kar pač  oblikuje življenje mlade nadebudnice. Ta svet je lep, a pri deklici se vse bolj razvija domišljija in nekega dne vstopi (skozi omaro v svoji sobi) v pravljični svet, v pravljico, v kateri ima čarobne moči. Ko iz tega sveta nekega dne izstopi in to ravno na svoj šesti rojstni dan, dobi pismo, ki ji naznanja, da bo morala v šolo, kar bo zanjo začetek nekega novega, neznanega življenjskega obdobja.

Pravljica je po eni strani zasnovana tako, da otroka spodbuja k raznolikim dejavnostmi, ga za njih navdušuje s svojimi domiselnimi in duhovitimi opisi. S svojim splošnim pozitivnim tonom pisanja pa otroku  predstavlja svet kot svet mnogih priložnosti in zanimivih možnosti, ki jih je treba izkoristiti v skladu s svojimi interesi, željami in strastmi. Po drugi strani pa spodbuja razvoj otrokove domišljije, z domišljijskim izletom v pravljico, kjer protagonistka zaživi čudežno življenje, ki ga z močjo svoje domišljije ustvarja in sama usmerja. Hkrati pa pravljica pripravlja otroka na spremembe, ki so v življenju nujne, v tem primeru na prehod v šolo, kar pa ne pomeni radikalne prekinitve z otroštvom, ampak zgolj predrugačenje otroškega, ki bo še kar nekaj časa osrednja identitetna določnica tudi v začetku šolskega obdobja.

Recenzija Bukla

Prehod otrok iz vrtca v šolo ne pomeni vedno prekinitve čarobnega otroštva, je pa to eden od mejnikov, ki si ga zapomnijo tako starši kot otroci. Da bi za vaše nadebudneže ti spomini ostali kar najlepši, je poskrbela pisateljica Nina Kokelj, ki je spisala dve prisrčni pravljici o čarobnih letih pred vstopom v šolo. Takrat petletnikov svet predstavljajo njegovi starši, priljubljene igrače in domišljijski junaki, petletnice pa se počutijo kot kraljice na velikih rdečih vrtiljakih. Domiselni in prijazno ubesedeni zgodbi (ena za dečke, druga za deklice) lepo dopolnjujejo prisrčne ilustracije in zlato voščilo.

Renate Rugelj, Bukla 78

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...