Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Noč v puščavi

Beduinska pripoved
Tatjana Jamnik Pocajt
Noč v puščavi
25,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Pro-Andy
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-94366-0-8
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Sara Žirovnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
26,5 x 20 cm
510 g
93 strani
Tip knjige
pravljice, basni in miti
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > pravljice in basni
leposlovje > pravljice in miti
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Starec je nehal pripovedovati in se je zamišljeno zazrl nekam v daljavo.»Kdor posluša besede modrosti, se mu ni bati, da bi krenil po napačni poti.« Attayík, Salím in Alí so tiho poslušali, zatopljeni vsak v svoje misli. »Lepa zgodba,« je naposled rekel Attayík in se zahvalil starcu za pripoved.
Na ognjišču so tleli le še ostanki žerjavice. Tišina puščave je legla nanje in drugega za drugim ovila v svoj mir.

V slovenščini zelo redko srečamo beduinsko kulturo. V knjigi so zapisane zgodbe, ki nas učijo življenjskih resnic, na katere smo v sodobnem svetu pozabili. Vendar so tako pomembne, da jih ne smemo zanemariti.

Te so:
- kako pravično razdeliti plen,
- kako se pravilno zahvaliti za uslugo in
- čemu je potrebno poslušati nasvete starejših.

Recenzija Bukla

Na literarnem področju zelo aktivna avtorica, po izobrazbi magistrica ekonomije, je zaposlena kot višja bibliotekarka v Mariborski knjižnici. Njena ustvarjalnost se s kratkimi zgodbami, pravljicami, poezijo in drugimi članki kaže v številnih objavah v različnih revijah, zbornikih in časopisih, vsakih nekaj let pa ji kaka pravljica izide tudi v knjižni obliki. Po prvih dveh knjigah (Kruhek je šel po svetu in O Butalcih in tepanjski pameti) je pred nami tretja, malo drugačna, beduinska pripoved, ki je nastala po pripovedih nekega ostarelega puš čavnika, ki ga je avtorica srečala med večdnevnim napornim pešačenjem po puščavi. Tradicionalne, čudovito ilustrirane zgodbe, ki bralcem vseh starosti prinašajo življenjske modrosti, odslikavajo način preživetja v puš čavi, bitke z vročino, žejo in lakoto, iskanje primerne žene, pa tudi boj med nasprotniki in lov na divjad. Pravičnost, hvaležnost in spoštovanje vam tako pod zvezdnatim nebom sredi peska kot tudi v vsakdanjem življenju lahko pridejo zelo prav.

Renate Rugelj, Bukla 141

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...