Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zelena jajca in krača

Dr. Seuss
Zelena jajca in krača
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Velike slikanice
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-4262-1
Naslov izvirnika Green eggs and ham
Leto izdaje izvirnika 1960
Prevod Urša Vogrinc Javoršek
Urejanje Irena Matko Lukan

Tehnične lastnosti
trda vezava
26,5 x 21 cm
570 g
64 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > pravljice in basni
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Rad zobaš kdaj krače in jajca zelena?

Pesmi dr. Seussa so ritmične, preproste in polne humorja. Spodbujajo igro z besedami in poustvarjanje. Ravno zato so namenjene tudi bralcem začetnikom. Theodor Seuss Geisel (1904– 1991), bolj znan kot dr. Seuss, je neizmerno priljubljen ameriški pisatelj in ilustrator. Njegove knjige spadajo med klasiko svetovne mladinske književnosti. Prevedene so v več kot štirideset jezikov in so doživele številne adaptacije – risanke, muzikali, televizijske nanizanke, filmi … Za svoje delo je prejel številne nagrade.

Recenzija Bukla

Priljubljene verze slovitega ameriškega pravljičarja Theodorja Geisela (1904-1991), bolj znanega pod psevdonimom Dr. Seuss, bodo končno lahko brali tudi slovenski mladi bralci. Prejemnik Pulitzerjeve nagrade za zasluge v ameriškem izobraževalnem sistemu je napisal več kot 60 del za otroke, na naših tleh pa je bil še najbolj opazen po filmskih in animiranih adaptacijah njegovih del, ki so jih vrteli v kinu (Horton, Grinch, Lorax, Maček v klobuku …). S precejšnim prevajalskim zalogajem se je skozi igriva ritmična besedila, vezana na ilustracijo, izvrstno spopadla prevajalka Urša Vogrinc Javoršek in dobili smo tri čudovito rimane knjige. Muc Kapuc je prikupna zgodba o nagajivem mačjem junaku, ki med tem, ko dva otroka čakata na mamo, v njunem stanovanju povzroči manjši kaos, Lisica nogavica je polna besednih iger in zelo kompleksna, Zelena jajca in krača pa poskuša otroke pripraviti do tega, da bi poskusili kak šno novo hrano. Vse tri so namenjene bralcem začetnikom, ne bodo pa se jih branili niti malo starejši.

Renate Rugelj, Bukla 142

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...