Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zvezdne pravljice

Matic Slapšak
Zvezdne pravljice
20,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Manični poet
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-94318-0-1
Leto izdaje izvirnika 2017
Ilustracije Klara Lapanja
Urejanje Dušan Marolt

Tehnične lastnosti
trda vezava
22,5 x 16,5 cm
450 g
136 strani
Tip knjige
pravljice, basni in miti
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > pravljice in basni
leposlovje > pravljice in miti
slovensko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Potopite se v čarobni svet, v katerem živijo palčki zaspančki, duda, ki gre sama na potep, pa vedno lačna mravljica in pingvina Tinka in Albin. Preverite, kaj se dogaja v Panovem gozdu. Kako poje Miška Milka. Če je jabolko našlo svojo mamo. Zdrznite se ob zgodbi deklice Vite, ki se je spravila na zlobnega kralja Tarasa. Pokukajte v Božičkovo hišo in v živalski vrt, v katerem vlada zmešnjava. In če ne veste, kako sta Sonce in Luna dobila ime, boste izvedeli tudi to.

Recenzija Bukla

Vas zanima, zakaj si je deklica Fiona želela odleteti na Luno, kaj se je zgodilo polžku Petru, ko je odšel na potep, in zakaj breze molčijo? Odgovore vam ponuja ta imenitna zbirka pravljic, kot ustvarjena za prebiranje pred spanjem. Njen avtor, tudi sam očka treh nadobudnežev, najbolje ve, kakšnim dogodivščinam najraje prisluhnejo otroci, preden se zazibajo v svet sanj, oziroma, kot zapiše v eni od svojih pravljic, »preden jim palčki zaspančki povlečejo veke navzdol«. Prav vse pravljice so igrive, sanjave in ljubke ter nežno prepredene z nitmi domišljije, natančno takšne, da otroke prepričljivo ponesejo v svoj svet in jih v hipu očarajo s svojimi doživetimi opisi in tokom pripovedi. Za povrh jih krasijo čudovite, zelo izpovedne ilustracije Klare Lapanje, ki poskrbijo za še dodatni mik očarljivega potovanja po pravljičnih svetovih. Knjiga ne bo navdušila samo najmlajših, ampak vse z otroško dušo v sebi, ki prisegajo na kakovostne, izvirne domače pravljice.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...