Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pravljično potepanje medveda Lovra po Sloveniji

Desa Muck
Pravljično potepanje medveda Lovra po Sloveniji
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Kartografija
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-93293-3-7
Ilustracije Marjan Manček

Tehnične lastnosti
trda vezava
30,5 x 21,5 cm
460 g
46 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
slovensko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Medved Lovro je radoveden kosmatinec, ki neverjetno rad pohaja naokoli, še bolj kot to pa rad prisluhne dobrim zgodbam, sploh če so pravljice. Tokrat se je odpravil na čisto poseben potep po Sloveniji, na katerem je spoznaval slovenske pravljice in pripovedke. Tiste, ki so nanj napravile največji vtis, se je odločil deliti tudi z vami. Ste za pravljično dogodivščino? Zagotovo je ne boste obžalovali!

Recenzija Bukla

Lik medveda Lovra, ki je nastal pod spretnimi umetniškimi rokami legendarnega ustvarjalca Marjana Mančka, so si na založbi Kartografija zamislili že pred leti. Takrat so namreč izdelali zem ljevid Slovenije za otroke, ki najmlajše ob spremstvu medveda Lovra vodi po naši deželi, jim ob tem odkriva največje znamenitosti ter jih obenem tako uči tudi branja zemljevida. Na omenjeni založbi so kasneje svoj projekt nadgradili še z didaktično igro pa s sestavljanko in stenskim zem ljevidom, vse skupaj pa so zdaj okronali s prikupno knjigo. V njej, kajpada, kraljuje medved Lovro, ki je prav poseben kosmatinec. Po naravi je zelo zvedav in tako se nekega poletnega dne odpravi na potep po naši deželi. Med potjo srečuje živali, ki mu pripovedujejo najzanimivejše zgodbe, povezane s tistimi deli Slovenije, kjer se ljubki kosmatinec med potjo pomudi za hipec ali dva. Za to, da je potepanje vedno zanimivo, je poskrbela edinstvena Desa Muck, ki je osnovno zgodbo prepredla s posameznimi pripovedkami ali pravljicami iz slovenskega ljudskega izročila. Medved Lovro se tako potepa od vznožja Vršiča, kjer spozna pripovedko o ajdovski deklici, prek Gorenjske odpotuje do Ljubljane, kjer očaran posluša o povodnem možu in Urški, zatem odpotuje čez Štajersko, kjer prvič sliši pripovedko o hudobnem graščaku in nastanku Hude luknje, na Koroško, kjer spozna legendo o kralju Matjažu, in se, preden odhlača po nove zgodbe še proti notranjskemu in primorskemu koncu, ustavi še kje vmes. Vse skupaj je zapisano v Desinem prikupnem slogu, ki na mah usvoji bralca oziroma poslušalca – odvisno od otrokove starosti in tega, kdo (mu) knjigo prebira. Medveda Lovra je tako kot na prvotnem zemljevidu tudi v knjigi prikupno upodobil Marjan Manček, obenj pa postavil še prepoznavne junake ljudskih pripovedk ali pravljic in razne živali. Vsekakor gre za knjigo, ki bo bralcem vseh starosti prek zgodb še bolj približala našo deželo in jih ob tem nagradila z bralno-vizualnim užitkom!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...