Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Priklenjeni slon

Jorge Bucay
Priklenjeni slon
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Velike slikanice
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5483-9
Naslov izvirnika El elefante encadenado
Leto izdaje izvirnika 2008
Ilustracije Manu Boisteau
Prevod Nataša Müller

Tehnične lastnosti
trda vezava
26,5 x 21 cm
410 g
32 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
argentinsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vsemu boš kos, le pogum moraš zbrati.

Zakaj se velikanski slon ne osvobodi količka, na katerega je priklenjen? Uspešni argentinski pisatelj Jorge Bucay v svoji prvi slikanici s pretanjenim občutkom išče odgovor na to vprašanje. S pravljico vlije pogum otrokom – pa tudi odraslim – da nikoli ne nehajo poskušati in da se nikoli ne vdajo. Pravljico zaokrožajo imenitne, poetične ilustracije nagrajenega argentinskega ilustratorja Gustija.

Recenzija Bukla

Bucay (1948), priljubljeni argentinski psihoterapevt in pisatelj, po duši pa predvsem pripovedovalec zgodb, je podpisal že številne knjige, izmed katerih so mnoge prevedene v slovenščino in med domačimi bralci močno priljubljene. Njegovi ljubitelji se boste zagotovo spomnili uspeš­nice Ti povem zgodbo?, v kateri je moč najti tudi pripoved o priklenjenem slonu, zdaj ubesedeno v tej očarljivi slikanici. V njej se fantek spominja obiskov v cirkusu in se sprašuje, zakaj se slon, tako velik in mogočen, kot je, ni nikoli osvobodil količka, na katerega je bil priklenjen. Ko pa odrašča, počasi razume, zakaj je slon ostal na mestu. Ker so ga priklenili kot mladička, so mu zlomili voljo, zato slon misli, da mu nikoli ne bo uspelo. A Bucay pravi, da si lahko vsemu kos, le pogum moraš zbrati. Ena izmed zdravilnih zgodbic za dušo, po katerih je Bucay tako znan, tokrat v otrokom prijazni različici.

Vanja Jazbec, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...