Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Rokavička

ukrajinska ljudska pravljica
Rokavička
16,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Velike slikanice
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-01-3480-0
Ilustracije Hana Stupica
Prevod Kristina Brenkova
Urejanje Irena Matko Lukan

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 24,5 cm
470 g
22 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let

Založnik o knjigi

Ljudska pravljica Rokavička je prva slikanica mlade ilustratorke Hane Stupica. Znano zgodbico o dedku, ki je sredi hude zime izgubil rokavičko in so se vanjo naselile miška, žabica, zajček, lisica, volk, merjasec in medved, je Hana ilustrirala za diplomsko nalogo na Akademiji za likovno umetnost. Najprej je začela ilustrirati za reviji Ciciban in Cicido. Hana Stupica je, kljub mladosti, za to slikanico ustvarila zrelo slikarsko delo.

Recenzija Bukla

Prijazno ukrajinsko basen je v slikanici upodobila ilustratorka Hana Stupica in bila zanjo, kot najmlajša prejemnica doslej, nagrajena z nagrado Hinka Smrekarja. V slikah najdemo posebno pravljičnost in čarobnost, ki sta, kot kjerkoli drugod, doma tudi na temačnem in mrzlem severu. Toda sporočilo je vse prej kot mračno in hladno. Toplo je in svetlo, izraža namreč solidarnost in prijateljstvo, ki se med živalmi (ljudmi) pokaže v trenutkih, ko nam ostre zobe pokaže sestra narava. Ko je dedek izgubil kosmato rokavičko, se je v njeni topli notranjosti naselila miška. Hitro so se ji pridružili še preostali prebivalci gozda, tudi tisti največji, dokler ni rokavička skoraj počila. Tedaj pa …

Žiga Valetič, Bukla 107-108

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...