Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sanje, ki so odšle

Anna Onichimowska
Sanje, ki so odšle
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba KUD Sodobnost International
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6970-05-1
Leto izdaje izvirnika 2015
Ilustracije Krystyna Lipka-Sztarballo
Prevod Jana Unuk

Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 21 cm
340 g
36 strani
Tip knjige
pravljice, basni in miti
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let

Povej naprej

Založnik o knjigi

Poetična zgodba za otroke, ki je postavljena v sanjski svet. Njen junak, mali Tomaž, in njegov zajček Filip se odpravita iskat sanje. Na svoji poti srečata številne neznance. Zasliši ju policaj, spoprijateljita se s prebrisano Mačko, pogovarjata se s sovami z velikimi očmi. Iskanje sanj je naporno in razburljivo in zdi se, da se sanje vse bolj odmikajo … Šele skrivnostni gospod naša junaka končno napoti na pravi vlak, ki ju varno pripelje nazaj domov. Odlično zgodbo dopolnjujejo čarobne modre in safirne ilustracije Krystyne Lipke-Sztarbałło, ki še poudarijo nenavadno ozračje pravljičnega potovanja.
Knjiga je bila večkrat nagrajena: Krystyna Lipka-Sztarbałło je prejela plaketo na mednarodnem bienalu ilustracije v Bratislavi (2001) ter bila uvrščena na častno listo IBBY (2002), prejela je knjižno nagrado poljske sekcije IBBY na natečaju Knjiga leta (2001) in nagrado za oblikovanje poljske sekcije IBBY na natečaju Knjiga leta (2001).
Knjigo je iz poljščine prevedla Jana Unuk.

Recenzija Bukla

Tomaž zvečer nikakor ni mogel zaspati: naj se je še tako trudil, tako želenih sanj ni bilo od nikjer. Zato je zbudil svojega najboljšega plišastega prijateljčka – zajčka Filipa in ga prosil, da se čim prej podata na lov za pobeglimi sanjami. Toda takšen podvig zna biti zelo razburljiv, celo nevaren. Med nočnim potepom ju je popisal gospod Policaj, ker ju je napačno razumel, kaj iščeta sredi temnega mesta, kasneje pa sta na poti srečala še kup nenavadnih pojav, od mačke in sov do skrivnostne Babice s košaro dobrot in Moža s klobukom. Je Tomaž o vsem tem morda samo sanjal ali pa je bilo vse res? Prikupno sanjava zgodba za vse, ki zvečer težko zaspijo, in za tiste, ki iščejo (lepe) sanje.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 110-111

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...