Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Slepomišnice

Antologija pesmi o otrokovih pravicah
Slepomišnice
23,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba KUD Sodobnost International
Zbirka Zvezdogled
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-6970-59-4
Leto izdaje izvirnika 2016
Spremna beseda Katja Klopčič Lavrenčič, Vlasta Nussdorfer
Urejanje Jana Bauer, Katja Klopčič Lavrenčič

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15,5, cm
360 g
109 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
leposlovje > poezija
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

V pesmih, zbranih med platnicami te knjige, avtorice in avtorji posredno in neposredno spregovarjajo o otrokovih pravicah. Včasih duhovito, drugič zastrto, tretjič obarvano s pristno otroško trmo in jezo, četrtič veselo, nagajivo in razposajeno.
Vedno pa izbrane pesmi zvenijo in odzvanjajo. Polona Kunaver Ličen in David Ličen sta živahnost verzov in odjek bolečine ujela v grafike, ki s svojo globino in barvami pesmi prikličejo tudi pred naše oči.
Vsi otroci na svet rojeniZa srečo in dober prid,Vsak je podobne tebi in meniIn vsak je sonce in vsak je svit.
Tone Pavček, Vsi naši otroci

Recenzija Bukla

Oseminštirideset pesmi triindvajsetih priznanih slovenskih pesnikov, ki jih bolj ali manj neposred no druži tematika otrokovih pravic, je združenih in tudi po zaslugi odličnih grafik zakoncev Ličen utelešenih v barvito umetnostno poslastico za oči in dušo. Pesniški jezik tudi težke tematike zavije v mehke privlačne besede in se z njimi veselo poigra, četudi njihovo sporočilo kdaj pa kdaj zaboli. Pesmi tako starše kot otroke nevsil jivo opominjajo na osnovne otrokove pravice (pravica do ljubezni, skrbi staršev, do hrane, doma, varnosti, sprejemanja, izobrazbe in svobode) kot tudi na neformalne in na videz samoumevne (pravica do veselja, igre, topline, narave, časa, domišljije, do drugačnosti, pogovora itn.). Nekatere pesmi izpostavijo tudi vse tisto, kar v svet otrok ne spada (beda, nasilje, prepiri itn.). Spremni besedi Vlaste Nussdorfer in Katje Klopčič Lavrenčič na začetku ponujata snov za dodaten razmislek in antologijo sijajno osmislita, knjiga pa je na koncu profesionalno opremljena še s kratko biografijo vsakega izmed avtorjev.

Pia Marincelj, Bukla 132-133

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...