Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Velika knjiga o siru

Alja Furlan
Velika knjiga o siru
15,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Izobraževalni zavod Margarana
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-94134-0-1
Ilustracije Polonca Leban Grmek

Tehnične lastnosti
trda vezava
17,5 x 16 cm
180 g
32 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki

Povej naprej

O knjigi

Knjiga vsebuje 12 modrosti, ki jih spremlja enako število kratkih zgodbic in je namenjena modrovanju. Primerna je tako za manjše otroke, ki si radi ogledujejo ilustracije in lahko preberejo stavek z velikimi tiskanimi črkami, vsebinsko pa je zanimiva predvsem za osnovnošolske otroke, starše in vzgojitelje. Je odlična iztočnica za pogovor o vrednotah in razmišljanje o uspešnem, zadovoljnem in kvalitetnem življenju. Glavni motiv knjige, ki je sir, lahko ustrezno nadomestimo npr. z denarjem, prijateljem, uspehom, srečo, ljubeznijo … skratka z vsem, o čemer se želimo pogovarjati.
Odrasli bralci ga lahko nadomestimo s tem, kar nam v določenem trenutku predstavlja izziv. Tako lahko pogledamo stvari z drugačne perspektive, igrivo obrnjene na glavo. Nagovor - spremno besedo h knjigi je napisal dr. Aleksander Zadel in v njej podal nekaj smernic za voden pogovor. Ker je bogato ilustrirana (12 modrosti je prikazanih tudi po mesecih v letu) in obenem priročne velikosti, je prikupno darilo tudi odraslim, ki se želimo opomniti na to, kaj v življenju zares šteje in kako lahko je živeti preprosto. Ilustracije vsebujejo veliko simbolike in skritih detajlov.

Recenzija Bukla

Mala (velika) knjižica o siru skozi življenje mišk in njihovega priljub ljenega sirčka govori pravzaprav o nas in naših odnosih ter življenju. Kaj, če bo zmanjkalo sira? Kako bomo živeli brez njega? Kakšna je mišja dvojina? »Lepo je prelomiti košček parmezana na dve enaki drobtinici; ne smeš pa prelomiti obljube,« pravi avtorica v enem izmed naukov posameznih kratkih zgodbic, ki povedo zmeraj nekaj novega. Meni npr. je najbolj všeč tale nasvet: »Če ti kdo podari sir, mu vrni objem.« Tudi tale nauk je mišje zanimiv: »Če ti sir kdo sune, mu zaželi srečno pot.« Knjižica, ki je namenjena tako otrokom, morda pa še bolj odraslim, s svojim priročnim malim formatom odpira v bralcu razmišljanje in pogovor o nas. Ko jo preberemo, pa gremo na blazino naredit še en pozdrav siru.

Sabina Burkeljca, Bukla 137

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...