Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Veveriček posebne sorte

Svetlana Makarovič
Veveriček posebne sorte
17,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Svetlanovčki
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4259-1
Ilustracije Marjan Manček
Urejanje Irena Matko Lukan

Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 21 cm
380 g
32 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki
slovensko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Svetlana Makarovič je vsestranska umetnica in ena najboljših ter najpomembnejših ustvarjalk pri nas. Pred več kot dvajsetimi leti je napisala pravljico o veveričku posebne sorte, ki jo je mojstrsko upodobil Marjan Manček. Otroci bodo ob zgodbi spoznali, da je vsak od nas drugačen in da to bogati naš svet.

Recenzija Bukla

Na smrekovje Veveričjega gaja je rosil aprilski dež, ko je veverica Puhanka postala mama. Skotila je pet mladičkov, o katerih je takoj izvedel cel gozd! Vsi veverički so se kaj kmalu začeli poditi po vejevju, le eden ne. Čopko se je namreč rodil malce drugačen od sestric in bratcev in njegova drobcena skrivljena tačka ni bila taka kot tačke ostalih. Pa jih je teta Replja hitro napela Čopkovi obupavajoči tarnajoči mami: Čopko res ne bo toliko skakal po drevju, bo pa zato odkril druge talente. Pa je postal pevec, raziskovalec, poznavalec in sploh najpametnejši veveriček v gozdu! Svetlanina pravljica že več kot 20 let opozarja, da lahko kljub svoji »posebnosti« otroci živijo polno življenje in da biti malo drugačen, še ni konec sveta. Navdihuje, da lahko vsi z nekaj iznajdljivosti najdejo področja, na katerih zasijejo, in ovir ne nosijo s seboj.

Klara Jarc, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...