Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vse to je tvoje

Tone Pavček
Vse to je tvoje
24,96 € 24,96 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Miš
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-272-211-1
Ilustracije Igor Šinkovec
Spremna beseda Igor Saksida
Izbor in urejanje Igor Saksida

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 17 cm
380 g
64 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
leposlovje > poezija
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let

Povej naprej

O knjigi

Poezija Toneta Pavčka v tej knjigi je namenjena predvsem osnovnošolcem in je tokrat predstavljena na prav poseben način. Urednik knjige prof. dr. Igor Saksida namreč zapisal:

"Ko knjigo odpreš, je na levi strani ena in na desni druga pesem. Leva stran je glas otroka, sprva malčka, kasneje mladenke, mladeniča tik pred pragom odraslosti. Leva stran je nasmejana, največkrat prav neverjetno dobre volje, včasih (in prav je tako) tudi (rahlo, lepo prosim) jezna, ljubosumna, zaljubljena … Seveda, saj je to stran, ki prekipeva od mladosti, življenja, energije; nekoč bo postavila svet na glavo! Kaj pa desna stran? Na desni so »odrasle« pesmi – pozor, to niso pesmi za odrasle!"

Ilustrator Igor Šinkovec je Pavčkovo poezijo ilustriral humorno, radoživo, s Pavčku lastnim veseljem do življenja; tako je bil ilustriran le enkrat, z roko Kostje Gatnika v Čenčariji. Urednikov Izbor pesmi omogoča ilustratorjevo humorno držo omogoča, temnejši toni ob koncu knjige so temu zanimiv kontrast.

Recenzija Bukla

Pavčkove pesmi za otroke, v različnih izborih, vedno znova delujejo sveže – nikdar se jih ne naveličamo, še več, bolj ko jih beremo in se vanje potapljamo, bolj so nam všeč – zorijo kot vino v pesnikovem vinogradu in sodih. V šolah so že ponarodele, marsikatero vrabci na šolskih dvoriščih prišepetavajo učencem na govornih nastopih pri urah slovenščine. V pričujočem izboru in s spremno besedo dr. Igorja Sakside se nam dobri, stari Pavček odstre na novo, sveže – pesnikovega žarenja nimamo nikdar dovolj. Spremno besedo dopolnjujejo učenci s svojim pogledom na izbrane pesmi. Pesmi, čudovite ilustracije Igorja Šinkovca, spremna beseda in izbor ter celotna oprema knjige jo že takoj uvrščajo na sezname kakovostnega branja. Kot mentorica branja lahko samo vzkliknem: »Še dobro, da imamo Pavčka in še en čudovit izbor mojih, tvojih, naših besed, v katere se bomo potapljali kot v sinje modro, globoko morje – spet in spet; dokler tudi sami ne postanemo ena sama globoka, modra beseda, če bo le sreča poetično mila.

Sabina Burkeljca, Bukla 122

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...