Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zgodba o polžu, ki je odkril pomen počasnosti

Luis Sepúlveda
Zgodba o polžu, ki je odkril pomen počasnosti
14,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-01-3956-0
Naslov izvirnika Historia de un caracol que descubrió la importancia de la lentitud
Leto izdaje izvirnika 2013
Ilustracije Suzi Bricelj
Prevod Vesna Velkovrh Bukilica
Urejanje Darja Marinšek

Založnik o knjigi

Priznani čilski pisatelj je v tej poetični zgodbici spisal poklon počasnemu ritmu narave. Pripoved o polžu, ki zapusti varno zavetje doma in se poda na nevarno pot, da bi izvedel, zakaj so polži počasni, vabi, da se na svet okoli sebe ozrete s svežimi, drugačnimi očmi. V tej lepo zgodbi bodo uživali mladi in malo starejši bralci, stari vse od 8 pa do 88 let.

Luis Sepúlveda je za svoja dela prejel več nagrad. Uspeh je požel tudi pri slovenskih bralcih, in sicer z Zgodbo o mačku, ki je naučil galebko leteti ter knjigo Starec, ki je bral ljubezenske romane.

»Luis Sepúlveda v svojih zgodbah obudi vse, kar je bistveno v življenju.« La Stampa

Recenzija Bukla

»Zakaj je polž tako počasen?« je pisatelja vprašal vnuk Daniel, ko je nekega dne na vrtu pozorno opazoval polža. Kot odgovor njemu, drugim vnukom in vnukinjam, vsem počasnim polžem in nam, ki si v življenju postavljamo vprašanja, na katera pogosto ne najdemo hitrega in ustreznega odgovora, je nastala pričujoča knjižica. V Regratovi deželi je živela kolonija polžev, počasnih in molčečih. Le tu in tam so se poklicali »hej, ti, polž« in zašušljali kaj o slastnem regratu in drugih bitjih na travniku. Enemu od polžev pa sta se po mali glavi nenehno motali dve vprašanji: zakaj so polži tako počasni in zakaj nima vsak polž svojega imena, da bi se lahko klicali in ločili med sabo. Ker polž ni našel odgovora na domačem travniku, se je počasi odpravil v širni svet. Na svojem potovanju je doživel čudovito odo prijateljstvu, drugačnosti in solidarnosti. In tudi odgovor na vprašanje, zakaj so polži tako počasni …

Sonja Juvan, Bukla 125

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...