Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zgodbe in nezgodbe

Lilijana Praprotnik Zupančič
Zgodbe in nezgodbe
19,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Deteljica
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-01-3973-7
Leto izdaje izvirnika 2016
Ilustracije Bori Zupančič
Urejanje Irena Matko Lukan

Povej naprej

Založnik o knjigi

In ko imaš že ravno tole štorijo pred nosom, si zapiši za nos še teh nekaj modrosti: Kadar jo dobiš po nosu, to lahko zelo škodi tvojemu ponosu. Vsaka stvar pa je znosna, če jo delaš z nosom. Vsaka stvar, ki ti pride do nosa, je donosna. In če z zanosom hodiš za nosom, boš še daleč prišel!
Lilijana Praprotnik Zupančič se v knjigi Zgodbe in nezgodbe na najrazličnejše načine poigrava z besedami, karikira, odvzema, dodaja in vzpostavlja nove pomene. Zelo zabavno in privlačno branje za otroke, mlade in odrasle. Knjigo je likovno obogatil Bori Zupančič.

Recenzija Bukla

Lilijana Praprotnik Zupančič, mlajšim bralcem bolj znana kot Lila Prap, se je že v prvi izdaji te zbirke leta 1993 (ki je hkrati tudi prva knjižna izdaja avtorice) spretno poigravala z besedami ter s karikiranjem, odvzemanjem in dodajanjem pomenov ustvarila zbirko kratkih zgodb in pesmic z nonsense besedili, ki otrokom omogočijo pravo bralno zabavo. Knjiga je dvodelna; v prvem delu so zbrane kratke zgodbe, v drugem pa pesmi. Na vsaki strani se avtorica poigrava vsaj z eno glasoslovno ali oblikoslovno prvino in s tem zabava vse bralce, mlade po srcu. Zabavo pa začinijo še nagajive črno-bele ilustracije avtoričinega moža. Zbirka se tako kar prehitro konča.

Vanja Jazbec, Bukla 120-121

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...