Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Anton!
24,96 € 24,96 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Miš
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-272-153-4
Leto izdaje izvirnika 2014
Ilustracije Damijan Stepančič
Urejanje Gaja Kos

Tehnične lastnosti
trda vezava
27 x 20 cm
410 g
36 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje
leposlovje > kratka proza
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

To je resnična zgodba dedka ilustratorja Damijana Stepančiča. Anton Pavliha o spominih na prvo svetovno vojno svojemu vnuku nikoli ni pripovedoval, za njegove pripetljaje in zgodbe je ilustrator slišal na družinskih srečanjih. Ena od njih pa mu zato, ker se sliši tako neverjetna, skoraj čudežna, ni dala miru. Odločil se je, da jo bo narisal, žena Lucija pa je napisala besedilo. Nastala je slikanica namenjena vsem generacijam, ne le otrokom, s katero v založbi Miš obeležujemo stoto obletnico začetka prve svetovne vojne.

Anton, ki se je najprej na fronto v Galicijo podal kot sedemnajstletni fant, je bil pozneje premeščen na soško fronto in tam je izvedel, da mu je umrla mama. Neke noči, ko so vsi vojaki v kaverni že spali, se mu je zdelo ali sanjalo, da ga kliče po imenu in zagledal jo je. Kot v polsnu je sledil njeni svetli senci, ki ga je klicala iz kaverne proti bojni liniji ...

Recenzija Bukla

Stoletnica začetka prve svetovne vojne dobiva odmev v mnogih knjigah, svoje mesto pa je našla tudi v izvirni slovenski slikanici. Napisana in narisana po resnični zgodbi Stepančičevega deda Antona Pavlihe (1898– 1993) nas vrže v jarke na soško fronto prve svetovne vojne, kjer se je Anton »že navadil spati stoje« in kjer je bilo preživetje bolj stvar naključja kot namere. Tu nas seznani z nenavadno zgodbo, ki dokazuje, da ima kljub zavednemu delu zavesti včasih vseeno odločilno vlogo njen nezavedni del. Izvrstne risbe in domišljena zgodba ustvarjalnega tandema Lucija in Damijan Stepančič so spet zadele v polno, tokrat tudi dobesedno!

Samo Rugelj, Bukla 101-102

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...