Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ariol

Oslič kot ti in jaz
Emmanuel Guibert
Ariol
18,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba VigeVageKnjige
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-93768-2-9
Ilustracije Marc Boutavant
Prevod Anja Golob, Katja Šaponjić

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 16 cm
280 g
126 strani
Tip knjige
strip
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
leposlovje > strip
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let

Povej naprej

O knjigi

Ariol je majhen moder oslič, star devet let, in je glavni junak istoimenskega stripa, ki ga je doslej že za deset knjig! Ariol – Oslič kot ti in jaz je prva v seriji.
Strip pripoveduje o otrocih in je namenjen otrokom (nekako med petim in enajstim letom starosti). Kot tak je eden redkih sodobnih prevodnih stripov v slovenščini za mularijo.

Recenzija Bukla

Francoz Emmanuel Guibert je uveljavljen avtor stripa za odrasle, denimo The Photographer o delu Zdravnikov brez meja v Afganistanu, izmaličenem v vojni leta 1986, ali Alan\\'s War – v spominih ameriškega vojaka iz druge svetovne vojne, predelanih deveto umetnost. Po drugi strani pa se zna več kot uspešno prilagoditi tudi mlajšim bralcem in hkrati ohraniti nekaj tiste ostrine, ki bo privlačila tudi starejše radovedneže. Takšen je strip o osnovnošolcu osliču Ariolu – z živalskimi junaki s tipično človeškimi lastnostmi. Skupek dvanajstih kratkih zgodb ponudi njegove prigode doma in v šoli, ki šaljivo in tudi zbadljivo komentirajo dinamiko šolskih hodnikov, vključno s prvo zaljubljenostjo (Ariol se zagleda v ljubko sošolko kravico). Kakovosten strip za mlado in staro.

Aleš Cimprič, Bukla 115

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...