Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Bitka v labirintu

Percy Jackson in Olimpijci, knj. 4
Rick Riordan
Bitka v labirintu
12,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Morfemplus
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-93869-9-6
Naslov izvirnika Percy Jackson & the Olympians. Battle of the labyrinth.
Prevod Mojca Žnidaršič

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 15 cm
358 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
ameriško leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Iskreno, zadnja stvar, ki sem jo hotel storiti, je bilo razstreliti še eno šolo.

Kot sin grškega boga sem imel že kar nekaj bližnjih srečanj s smrtjo – zdaj pa hoče moj smrtni sovražnik Luke v naš tabor vdreti skozi skrivni starodavni labirint.

Če mu bo uspelo, nas bo napadlo na tisoče krvoželjnih pošasti. Torej na svidenje, sonce, pozdravljena tema, ko se štirje odpravimo v grozljivo podzemlje in še dlje …

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Prekletstvo titanov in Bitka v labirintu.)

Percy Jackson je za Harryjem Potterjem najpopularnejši junak za mlade bralce, ki se radi prepustijo čarobnim pustolov ščinam. Petdelna serija se lahko pohvali z več kot 45 milijoni prodanih izvodov knjig, obstaja še stripovska različica, v kinodvoranah pa smo videli dve, sicer ne najbolj posrečeni filmski predelavi. Prevedena je bila v 37 jezikov, v slovenščini pa sta končno na voljo tretji in četrti del, ki bosta zagotovo navdušila vse, ki sta jim bili všeč prejšnji knjigi. Riordan namreč z novimi zapleti in liki znotraj obstoječe rdeče niti spretno dviguje napetost, pri tem pa ohranja domiseln humor, kar da seriji svojevrsten pečat. Zgodba se vrti okoli fanta Percyja, ki nekega dne presenečeno ugotovi, da je polbog. Njegov oče ni nihče drug kot Pozejdon. Spozna, da ni edini svoje vrste, potomci Olimpa imajo celo svoj tabor, kjer se urijo za herojske naloge. Središče zapleta pa je prav Percy, saj v času, ko se dviga moč titanov, ki lahko ogrozijo celo Zevsa, prerokba govori, da je morda on tisti, ki bo ali obranil ali bil zaslužen za padec Olimpa. Nevarnosti prežijo povsod, svojeglavi, nemalokrat ekscentrični bogovi pa pogosto povzročajo le dodatne probleme. Toda Percyju ob strani stojijo zvesti prijatelji, vključno z Annabeth, v odnosu s katero postajajo vse bolj očitna tudi »hormonska« trenja. Nepozabnih dogodivščin, nevarnosti in mitoloških bitij polna pripoved, ki te ne izpusti do zadnje strani. Odlično.

Aleš Cimprič, Bukla 118-119

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...