Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Božo in Vili

Tina Arnuš Pupis
Božo in Vili
25,95 € 25,95 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,78 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Miš
Zbirka Miškolinke
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-272-285-2
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Marta Bartolj
Urejanje Gaja Kos

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 15 cm
260 g
48 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nekje daleč, za devetimi gozdovi, druga poleg druge stojita velika hiša in majhna hišica. Tam prebivata Božo in Vili, ki sta najboljša prijatelja, eden gromozanski, drugi strašno majhen, njune pustolovščine pa so vedno velike. Junaka sadita in žanjeta slavo, ki seveda ne diši tako omamno kot palačinke, grickata potico skupaj s Sneguljčico in Rdečo kapico in treta orehe – takšne in drugačne.

Božo in Vili je zbirka duhovitih pripovedi o velikanu Božu in precej manjšem (a nikakor ne pritlikavem) Viliju, njunem prisrčnem prijateljstvu in vznemirljivih ter pravljično obarvanih dogodivščinah, na katere se podajata. Pisateljica v delo intertekstualno vpleta motive in junake že obstoječih klasičnih pravljic in jih bralcu predstavi v novi in sveži luči. Besedilo domišljeno raziskuje svet pravljičnega, hudomušno predrugači njegove zakonitosti in z zvitimi zasuki preseže bralčeva obzorja pričakovanja.

Recenzija Bukla

Po svojem prvencu Za devetimi drevesi mlada avtorica nadaljuje navdušujočo zbirko zgodb o dveh velikih prijateljih, Božu in Viliju, ki rada jesta orehove palačinke, gojita veselje do dišečih reči, uživata v naravi in medsebojni družbi. Znata posejati slavo in zaradi svojih močnih pesti treti orehe; ker pa sta dobri duši, seveda tudi zlato jedrce. Zelo rada sprejmeta prišleke, ki zaidejo k njima. Kratke zgodbe so napisane z milino, prepoznaven je avtoričin topel odnos do življenja. V zgodbe inovativno vpleta like klasičnih pravljic, ki na poseben način začinijo Boževe in Vilijeve dogodivščine. Avtorica je za svojim prvencem znova ustvarila knjigo, ki ne sme stati neopazna – ravno nasprotno – počasi se zapisuje v slovenski mladinski literarni zemljevid kot avtorica, ki si zasluži pozornost bralcev, ki bodo skupaj z Vilijem in Božem zapeli: »Hej, glej, sonce je vzšlo, / že zdaj je lepo, / kaj šele bo!«.

Sabina Burkeljca, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...