Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Brcanje lune

Roy Berocay
Brcanje lune
19,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Zala
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-6994-03-3
Naslov izvirnika Pateando lunas
Prevod Jurij Kunaver
Urejanje Mateja Črv Sužnik, Miha Sužnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 14,5 cm
260 g
93 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let

Povej naprej

O knjigi

V romanu Brcanje lune je glavna junakinja devetletna Sara, ki si bolj kot karkoli želi postati – nogometašica.
Da bi se ji velika želja uresničila, mora, kljub podpori prijateljev, Gabra in Danija, premagati številne ovire doma in med vrstniki. Bo Sara klonila, kot je nekoč njena mama, ki si je kot otrok želela postati balerina?

V romanu se na privlačen način prepletajo številne niti: nogo met, za ljubljenost, astronomija, sodoben način življenja, nasilje, razvajenost, sile narave (suša, nevihta, prihod pomladi), zgodovina (Kolum bovo odkritje Amerike) in cela gora domišljije.

Zgodba nam predstavi še povsem neznan svet urugvajskih otrok, ki je v marsičem podoben našemu, pa tudi zelo drugačen, mogoče zato, ker je življenje na tem koncu sveta bolj umirjeno, bliže naravnemu ritmu in sreči, ki jo prinašajo vsakdanje stvari.

O avtorju romana Brcanje lune:
Roman je dobitnik ugledne urugvajske nagrade za literaturo El premio Bartolomé Hidalgo.
Roy Berocay (1955, Montevideo) je večkrat nagrajeni urugvaj ski pisa telj. Kar štirikrat je prejel ugledno nagrado El premio Bartolomé Hidalgo. Njegove knjige izhajajo v Argentini, Braziliji, Mehiki, Kolumbiji, Boliviji, Peruju in Venezueli, zdaj prvič tudi v Sloveniji.

Recenzija Bukla

Kljub fantovskemu naslovu v knjigi nastopa deklica Sara, ki želi postati nogometašica, a ji starši to na vse načine preprečujejo. Ne dovolijo ji igrati nogometa in se zabavati s fanti na igrišču, in če ji to občasno uspe, mora za kazen sama pospraviti sobo, kar je prav gotovo grozljivo. Nekega dne pa odkrije, da ima njena mama tudi »šibko točko«. Ko je bila mama deklica, je želela postati baletka, a ji starši tega niso dovolili, zato je to misel raje opustila. Ni bila tako pogumna in vztrajna kot Sara. Ta je mamo dokončno prepričala in pogovorila se je z očkom. Potem Sara sprejme strašno stavo z debelim sovražnikom. Da bi preprečil katastrofo, jo očka začne učiti nogometa. Se bo to obrestovalo? Bo Sarina ekipa zmagala?

Zoja Rugelj, Bukla 126

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...