Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Dedek Mraz in Legenda o snežiki

Ledeni pravljici s severa po motivih iz ruske mitologije
Žiga Valetič
Dedek Mraz in Legenda o snežiki
17,40 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Zenit
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-92541-8-9
Ilustracije Iztok Sitar

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 15,5 cm
250 g
46 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ko je pred nekaj več kot petdesetimi leti v naše kraje prišel Dedek Mraz, smo o njem vedeli zelo malo. Slovanski bog mraza in vetra ni mogel biti preveč prizanesljiv, zato pa se je za svojo ostrino odkupil tako, da je ob novem letu vsem ljudem prinašal darila. In Snežika, negova vnukinja, mlada boginja snega? Tudi njena zgodba je brezčasna, na njej pa temeljijo veliko bolj slavne pravljice – od Andersenove Snežne kraljice do Disneyjevega Ledenega kraljestva. Pisatelj Žiga Valetič in ilustrator Iztok Sitar sta zgodbi Dedka Mraza in Snežike (Sneguročke) poslovenila in ju osvežila za današnji čas. Namenjeni sta vsem otrokom – malim in velikim – , ki že znajo brati sami ... »Le kaj bi jaz brez tebe?« je že naslednjo zimo rekel Dedek Mraz Snežiki. »Toliko odraslih, toliko otrok, toli ko želja, pa samo dve roki imam! Sam nikakor ne bi mogel zbrati, raznesti in razdeliti vseh teh daril med ljudi. Najboljša pomočnica si, kar sem jih kdaj imel!«

Recenzija Bukla

Pravljici, ki ju je poslovenil in posodobil Žiga Valetič ter ilustriral Iztok Sitar, sta nastali po motivih iz ruske mitologije in sta ravno pravšnji za prihajajoči zimski praznični čas. Pravljica o dedku Mrazu je zgodba o dveh polsestrah: skromni in dobrosrčni Anuški ter zahtevni in sebični Gruši, ki uči, da je dobro poplačano z dobrim, medtem ko se porednežem slabo piše, Legenda o Snežiki pa pripoveduje zgodbo o mladi boginji Snežiki, ki si želi živeti kot ljudje in občutiti ljubezen. Druga pravljica se na koncu preplete s prvo, saj je Snežika oz. Sneguročka (s tem imenom jo poznajo ruski otroci) tudi vnukinja dedka Mraza, ki mu še danes pomaga raznašati darila, le da so to vlogo ponekod prevzeli palčki in živali.

Kristina Sluga, Bukla 127-128

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...