Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ime mi je Skywalker

Agustín Fernández Paz
Ime mi je Skywalker

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Malinc
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6886-18-5
Naslov izvirnika O menu nome é Skywalker
Ilustracije Miha Hančič
Prevod Barbara Pregelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
210 g
94 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
špansko leposlovje

Založnik o knjigi

Nasproti Raquelinega stanovanja so odprli ogrmono nakupovalno središče, kamor vsak dan pride veliko ljudi. Nihče pa ne opazi moža, ki stoji pred vrati trgovine. Videti je, da je neviden. A Raquel odkrije njegovo skrivnost: ime mu je Skywalker in prihaja z drugega planeta.

Knjiga je oblikovana v skladu s priporočili za oblikovanje gradiv za bralce z disleksijo in se smatra kot didaktični material.

Agustin Fernandez Paz je eden vodilnih španskih avtorjev za mladino, ki piše v galicijščini. Za svoje ustvarjanje je dobil več prestižnih nagrad, med drugim vse najpomembnejše španske nagrade za mladinsko književnost.

Recenzija Bukla

Avtor je eden najpomembnejših in najbolj priznanih pisateljev mladinskih in otroških besedil v španski Galiciji. Veliko njegovih del je bilo večkrat ponatisnjenih in so presegla naklado 100.000 prodanih izvodov. Povest Ime mi je Skywalker je tenkočutna pripoved o deklici Raquel, ki z okna družinskega stanovanja opazuje revno oblečenega moža, ki stoji pred vhodom v veliko veleblagovnico in v rokah drži karton z napisom: »Nimam dela. Lačen sem.« A zdi se, da njega in njegovega sporočila nihče ne opazi. Ljudje hodijo mimo, kot bi bil neviden. Raquel sklene z njim iskreno prijateljstvo in starec ji pove, da prihaja z drugega planeta in pred trgovino opravlja skrivnostno raziskavo o Zemljanih … Topla, nežna pripoved je ilustrirana s prav takimi risbami, knjiga pa je oblikovana v skladu s priporočili za oblikovanje gradiv za bralce z disleksijo. Navdihujoče branje za mlajše in odrasle.

Sonja Juvan, Bukla 127-128

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...